Ærlig Talt!

b
a

Du kjenner henne neppefra før av. Og hun er definitivt ikke den som maser mest oghøyest i 99% Ærlig. Men nårteppet faller og hypen stilner, er oddsen god for at Amina Sewali(19) er det eneste du kommer til å huske.

Ja, hvordan endte duegentlig opp i dette prosjektet her?

Det var ikke noenveldig bevisst greie, vel. Jeg var 15 år gammel, og hadde værtmed og koret litt på noen av låtene til Assad og haddeblitt med i FM (Forente Minoriteter). Jeg var egentlig skeptisk, ogtrodde aldri at det skulle bli så svært, at det skullekomme på kino og alt…

Det stemmer ganske bramed hva vi ser i filmen# det virker ikke akkurat som om du er veldigivrig etter å bli filmstjerne?

Det som vises påfilmen er én del av meg, jeg blir fremstilt som veldig roligog … together. Jeg har jo selvsagt andre sider også, men i eni løpet av de sytti minuttene filmen varer er det bare plasstil det viktigste. De mest dramatiske tingene.

Hun smiler småfnisendeog ser ikke det minste ut som den sky karakteren som driverrundt mellom de bråkete rap-karene i filmen. På lerretfremstår jenta som en smått plaget person, med en fantastiskstemme. Off-screen er det ikke mye å spore av sårbarheten.Men stemmen er inntakt.
Hva nå?

Nå holder jeg påmed mine egne ting. Vi sliter med å finne riktig sjanger. Med åfinne den riktige retningen.

Vi?

Ja, jeg har noenprodusenter jeg driver og jobber med, da.

Big names?

Ganske…

Fett! Norske?

Ja.

Hvem da?

Kan ikke si!

Hva!? Kom igjen, da!

Hehe. Nei, kan ikkedet!

Ok, men hvordan kommerdet til å høres ut?

Det vet jeg altsåikke helt enda. Jeg liker så veldig mye forskjellig. Jeg har joden klassiske utdannelse fra Foss. Og all hip hop’en … og såjeg er veldig opptatt av å gjøre noe nytt. Jeg skal ikkebli noen RnB-queen, liksom.

I filmen labber du jorundt med gitaren din, og ser ut til å treffe blink somsinger-songwriter i en konkurranse i Sverige? Blir det en slagsM.I.A. møter Joni Mitchell?

Ikke bare meg oggitaren, i alle fall. Jeg er veldig åpen, men det må værelitt stort. Jeg skriver selv. Og produserer litt. Plata kommer iløpet av 2009, tenker jeg.

Men du lever av musikkenallerede.

Oi! Haha. Ja! Ja, nåkan jeg si det. Så gøy!

Egen karriere i boks,altså. Men hva med gutta? Har du ditcha dem helt?

Jeg har lærtveldig mye av dem. Musikalsk – og som … gutter. Jeg har hengtmasse med dem som eneste jente. Ja, også har de lært megå rappe. Og Assad var til og med danselæreren min i gamledager!

Topp nok. Men jobber dufortsatt sammen med dem som Forente Minoriteter?

Jada, jeg er med påplata, jeg. Men de er først og fremst kompisene mine.

Jeg leste et sted at detbare var to igjen, jeg?

Neida, jeg synger påfire av sporene eller noe.

Fire av sporene?

Eh, ja.

Som en asociated membereller noe?

Noe sånt, ja.

Så du bruker dem sålenge du trenger dem, og så vraker du dem og gifter deg med JanFredrik Karlsen når du føler for å ta ting et stegvidere?

Ja! Hahaha. Hæ?