By:Larm wrap up – Fredag

b
a

Så. Litt sein oppdatering i dag. Minst halvparten av skyda får bergensnachspielet i YG6 ta, og det påfølgende Blå-nachet tok sin del av kaka det og. Glatt ute for tida, forresten.
Kanskje vi var altfor fulle, kanskje det var for mange bergensere samlet på ett sted til at utfallet kunne bli noe annet enn bra, men uansett. Faen så bra både Lars Vaular og John Olav Nilsen&Gjengen var i tre-tida i Youngs gate i natt. Til og med Moslet sto og ropte «Det går ned, det går ned» kvart på fire, mens Natt&Dags egen film-besserwisser Gaute Brochman forsiktig nippa vin i baren. Hyggelig, altså.

Men la oss hoppe noen timer tilbake i tid. Visst var Faen Hell solide midt i heiskø på Stratos. Den smått overvektige rapperen tidligere kjent som Rasshølet Fra Løten er dyktig som få andre på scenen og bandet var mer enn godt nok til at gig’en ikke faller sammen. Det er fortsatt et stykke å gå på låtskrivinga, og det spørs vel om han kommert til å dytte mye skiver utafor de 600 som kjøper norsk hip hop i utgangspunktet, men alt i alt – langt bedre enn frykta, og bedre live enn på skive. Eller MySpace. Eller noe. Gårsdagens mantra «ikke helt forløst, langt fra ræva» må til pers igjen.

Bergen anmeldte vi i går og nevnte vi innledningsvis, og alle var gjennomgående bedre i Dagbla’-teltet enn på Rockefeller. Litt på grunn av lyden, og litt på grunn av innsatsen. Name skal ikke få tyn for innsatsen, han heller. Det er ikke der skoen trykker. Bandet er streit og sparker ganske så bra fra seg (skryt til trommisen, forresten), men Names vokale problemer skinner litt for godt gjennom live. Når man sliter med å synge sin egen hit, er det kanksje på tide å finne en annen vei å gå. Men han skal ha for poseringa, løpiga og den kjekke ullgenseren. Det svenske stjerneskuddet Jenny Wilson var som spådd jævlig flink, med et jævlig flinkt band og en haug med jævlig flinke låter. Men settet tok seg opp mot slutten, da.

De tekniske og hypede mørke godgutta i Aarabrott leverte visst bass-solo-gull nede i høgget, omtrent da Jørg-1 aka Joddski gikk på med fullt band og en særs flatterende biker-jakke. Der både Faen Hell og Lars hadde reviva Rap/Rock-greia tok Joddski det definivt et steg videre. Ikke bare er han en sjukt god rapper live, han har et samspilt, godt band i ryggen, en tight sidekick i Jan Steigen og en live-erfaringfra Tungtvann som nesten gjør det urettferdig at han spiller på By:larm. Dancehallversjonen av Pøbla, Alt Kan Repareres og sin versjon av Oro Jeaska Beana (eller hvordan i helvete det staves)- Bojaka Bojaka er lite annet enn imponerede, imponerende og atter imponerende.