Bergenprisen 2009: Årets Bergenpris

b
a

Noen gjør mer for byen vår enn andre. De er helter i våre øyne. Her erde nominerte til årets hederspris, selveste Bergensprisen.

Line Ira, konsertarrangør

Utrettelig snuser Line Ira frem undergrunnshelter og indieband fra USA,England og Oslo, for så å lokke de over fjellet til vår lille og trossalt ganske isolerte by. Takket være henne har vi det siste året fått seog høre Health, The Dodos, Teengirl Fantasy og Shugo Tokumaru på lokalescener – alle sammen står på listen over årets bestekonsertopplevelser, spør du oss. Drevet av genuin musikklidenskap ogstadig jakt etter nye gode band, knuser hun sparegrisen om hun kommer overet nytt bookingobjekt. Kan vi kalle henne en Frank Nes medknekkebrødbudsjett og feinschmecker-teft? Bergen er uansett ikke den sammebyen uten Line Ira!

Bergen Reggaefestival

Det ligner nesten overmot å arrangere en såpass omfattende festival foren såpass uglesett sjanger som reggae i en såpass liten by som Bergen,men det gjorde altså Bergen Reggaefestival i år igjen. Tre fullstappededager med reggae, dub, dancehall og beslektede sjangre gjorde godt forbåde knær og sjel. Internasjonale navn som Alboroise og Warrior Queenprydet plakaten ved siden av lokale og skandinaviske reggaerepresentanter.Tør vi håpe på Busy Signal og Mavado til neste år? Uansett: Verdentrenger mer reggae, og Bergen trenger Bergen Reggaefestival.

Petter Beyer, kokk ved Jacobs bar & kjøkken

Vår egen hiphop-kokk ble rikskjendis da han i 2009 gikk til topps i denprestisjetunge kokkekonkurransen Linie Awards. Den tidligereFreakshow-rapperen har jobbet for Hellstrøm på Bagatelle, men er nåtilbake på Vestlandet, som kokk på Jacobs bar & kjøkken. Vi trengerunge, nytenkende mennesker på bergenske restaurantkjøkken, og Beyersinspirerende vinnerrett er nesten i seg selv god nok grunn til ennominasjon: Akevittgravede kveite med raspeball. Mhm-mhm!

Hvem som vinner Årets Bergenpris avgjør vi i redaksjonen helt alene, så her er det ingen avstemning.