Osloprisen 2009: Årets osloskive

b
a

Hva hadde livet vært uten musikk? Ikke en dritt. Ikke en DAMN shit!
Oslomusikken er bedre enn noensinne, og derfor vil vi hedre de utøvende
profeter som takk for alt. Snufs.

De nominerte er …

Isle Of Now 

Montée

Strømland/VME

Detteobskure prosjektet ved navn Montèe startet det hele for et par år tilbake i etmystisk hjemmestudio i en leilighet på Torshov. Et par konsentrerte år vedskissebordet resulterte i en monsterdebut av en skive, Isle Of Now – et popmesterverk landet ikke hadde hørt maken tilverken før eller siden. Kritikerne fra Nordkapp til Lindesnes trodde ikke sineegne ører og utropte dette nye søtnosbandet til årets store overraskelse.Dødsbra, rett og slett. 

Les hva vi skrev om Montèe på tampen av 2008 eller sjekk dem ute på MySpace.

Nekropsalms

Obliteration

FysiskFormat

WTF?!Et death metal-album nominert til årets skive? Ja, for faen. Ugh! Selvindiekidsa og annet skeptikerpakk jublet med evig trampeklapp og 1001 lovordherfra til graven. Med bandets andre skive har Kolbotn-gjengen satt standardenskyhøyt og fått selv Fenriz til å tisse i turbuksene sine, og sier det så flotti en anmeldelse for det tyske magasinet Rock Hard: “…Obliteration SUCCEEDED inwhat we in Darkthrone tried to do on our two first albums – they have heredelivered a brand new old organic sounding death metal masterpiece – I presentyou the norwegian album of the year – easily”

Les vårt intervju med gutta eller sjekk dem ut på MySpace.

Aesthethics

Maribel

OsloGrammofon

Enting er å gi ut en debutskive, en annen ting er å gi ut en BRA debutskive.Maribel imponerte redaksjonen i NATT&DAG stort og vi anmeldte skiva ikke bareén, men to ganger. Bandet har videreført arven etter sine forbilder (ok,forgjengere da) og levert en perfekt og ytterst troverdig form av støypop ogshoegaze. En undervurdert juvel av en utgivelse i plateåret 2009. Estetikk påhøyt nivå!

Les våre anmeldelser av Aesthetics her og her, eller sjekk dem ut på MySpace.

Love Ghost

Chris Lee

Oslo Records/Bonnier Amigo

ChrisLee har liksom ikke helt fått det til, tross hederlige forsøk på å ta Norge medstorm – helt til nå. På tampen av 2009 slengte kjekkasen Love Ghost på bordet og tok hele landet med bukse og skjørt nede,og alle falt pladask. Vår mann Rødahl hadde dette å si om plata: “Det er umuligå plassere Chris Lee i en spesiell musikalsk bås, i og med at han beveger seglike smertefritt i både pop-, rap- og R&B-landskapet. Han viser blant anneten forståelse for låtbygging som de fleste av landets R&B-sangere burdestudere med argusøyne. Og mer er det egentlig ikke å si: både folket og Rødahlelsker Chris Lee (no My Friend Club), og det er med andre ord bare å gå ut oganskaffe seg årets norske skive!”

Les vår anmeldelse av Love Ghost og sjekk ham ut på MySpace.

Følg med på www.nattogdag.no fremover for flere kategorier, nominerte, line-ups og annen moro. Selve Osloprisen er 11. februar på Månefisken!

Les mer om Osloprisen og de andre nominerte her.