Ukas mixtape: Whiteshade

b
a

NN: Fortell litt om dere selv gutter!

WS: Vi er to gutter fra Trondheim, Alexander Skancke(18år) og Joachim Holm(17år).Whiteshade er navnet vi begge spiller og produserer under. Whiteshadeble fødten høstkveld i 2008 da vi satt på gutterommet til Alexander etter vihadde tatt en partimes mix session.Det var da tanken slo oss at vi kunne starte en duo sammen, en back toback duo.Etter den kvelden har det vært uttalige timer i studio foranplatespilleren og ikke minst hver vår mac. I 2010 har vi gitt ut påplateselskap i Newcastle og det Norske selskapet Deep Area. Whiteshadespiller både liveset og dj-set.

NN: Dere gikk rundt i bleier og kunne nesten ikke gå engang da jeg begynte å spille skiver(ja jeg er gammel). Når begynte dere åinteressere dere for klubb-musikk og hvorfor?

WS: Vår interesse startet veldig tidlig, rundt 6-7års alderen. Eller, detstartet vel med Dr. Alban og Haddaway som ble digga høyt påkassetspilleren på rommet. Vi kan vel begge trygt si at våre storebrødrehar vært en stor innflytelse på vår musikkstil i dag.

Det var på ungdomskolen jeg og Joachim først møttes, det var da tingforandret seg med tanke på musikken. Alexander kjøpte seg platespilleretil konfirmasjon, mens Joachim starta produseringa for fullt. Fra dengang har det ikke vært noe annet enn klubbmusikkmer spesifisert som house / techno får oss.Grunnen til at vi interesserte oss så mye for klubbmusikk kan vel somsagt skyldes våre brødre. Vi fikk begge også nye venner der vi ble tattmed på 16års arrangement hvor vi fikk servert klubbmusikk i allesjangere. Trondheim har et veldig godt miljø for å fronte klubbmusikktil de yngre.

NN: Hvem inspirerer dere?

WS: Våre inspirasjoner henter vi stort sett i fra når vi egentlig hengersammen og ikke jobber med musikk. Da kommer alle ideene. Vi har faktisken fast plass vi bruker å dra til for å hente litt inspirasjon, der visitter i prater og slapper av, men om vi skal rette spørsmålet motenkelt personer / arrangement, så er vel hele Cadenza crewet en storinspirasjon for oss begge. Vi må heller ikke glemme artister som,Ricardo Villalobos, Chris Lattner, Gorge og Guy Gerber. Sjangere som giross inspirasjon er dub / ambient og en fin dose med Jazz.

NN: Hvordan jobber dere i studio?

WS: Hmm, det varier egentlig, men hver uke så har vi en fast dag, Onsdager. Da møtes vi sånn rundt 5 tiden hjemme i studioet til Alexander og jobber med ting som vi har lyst til. Det er disse dagene vi er mest effektive og strukturert. Ellers jobbe vi også en del hver for oss. Da fungerer det slik at etter vi er tom for inspirasjon ikke får til å jobbe mer med en låt, så sender vi den over til den andre. Dette har fungert kjempebra det siste året! Noe vi begge synes er veldig bra måte jobbe på.

NN: Hva er planene fremover for dere?

WS: Planen fremover er at Juli måned er helt produserings fri, om vi klarer.. Så starter vi for fult i August igjen. Da har vi en EP vi skal bli ferdig med for Deep Area Recordings og en remixpack av vår låt “Got to Go” på CityWest Records. Got to Go remixpack vil inkludere remixer fra 2 produsere fra England, 1 fra Skottland, 1 norsk og oss selv. Ellers er vel planene fremover og ta ting som det kommer tror vi. Vi begge er innstilt på gjøre det vi selv liker så får det være opp til de resten og like det vi gjør eller ei.