Det andre intervjuet

b
a

I 2003 skrøt teatersjef Nils Petter Mørland på seg at han skulle lage et teater.Åtte år på Chateau Neuf og en haug improforestillinger senere, så Det Andre Teatret dagens lys nye lokaler på Lilleborg i Oslo. Siden august 2011 har det stått folk på scenen hver uke fra tirsdag til lørdag. Sjefen sjøl er ganske sikker på at de er Norges første indieteater.

Fredag 4. mai får de for andre gang besøk av The Crumbs – impro-duoen mange mener er verdens morsomste. Og like mange sikkert ikke tåler trynet på.

Vi tok en prat med teatersjefen på Det Andre teateret:

–Da disse absurde gærningene var her før jul var det så gøy at vi ville ha dem tilbake. Det passet dermed bra at de selv hadde et ønske om å returnere. At de har spilt sammen siden 90-tallet, kommer fra Canada, (improvisasjonsteaterets «fødeland») og nå skal spille sitt eget improshow for andre gang her i Norge, borges det for nok en festaften. De siste fredagene har vi hatt fulle hus under vår improviserte musikal, Instant Broadway, så vi satser på stinn brakke med The Crumbs også. Vi tiltrekker oss et bredt lag av unge folk. Vi er ganske folkelige. Og ukule. Og barnslige. Og ukulturelle. Vår første investering var en popcornmaskin.

Hva er så denne popcornmaskinen en del av?

–I alle fall en alternativ scene for humor i Oslo. Vi angriper humor på en litt annen, mer scenisk måte, enn for eksempel standupen. Forhåpentligvis vil Det Andre Teatret i fremtiden være en betydelig teaterscene i europeisk sammenheng – som fortsatt vil presentere teater som vi synes er kult.

Gi meg et kult tips til fremtiden.

–Utover vårt faste program kan jeg jo nevne at vi får besøk av En Stor Overraskelse med Skranglebein og Nils m/Skils. De er litt som oss, bare i rap-format# nerder som treffer bredt. (…) Men om man ikke har vært på improteater før, vil The Crumbs sørge for en trygg og god debutopplevelse.

Det Andre Teatrets hjemmesider her.

For kveldens event, sjekkFacebook her.