Smil og Gift møter Charlotte Thorstvedt

b
a

Vi slo av mediehologrammet Charlotte Thorstvedt og møtte mennesket bak fasaden. Neida. Joda. Neida. Joda. KANSKJE.

SMIL Sorry, vi har ikke noe metamf her på huset, så håpercava er bra nok for deg?

– Hæ? What? Hva sier du nå?

SMIL Sorry, vi har ikke noe metamf her på huset, så håpercava er bra nok for deg?

– Cava holder i massevis.

Skråstrektitteldronningen over alle skråstrektitler:Programleder/dj/produsent/fotballdatter/blogger/sosialantropolog/klesdesigner/Kjendis.no-erklærtkunstner/hobbyfotograf/maneater/modell/nyutnevnt sjefredaktør for musikknettmagasinetHissig.

GIFT Hva vil du helst at vi skal kalle deg# MTV- Charlotte, X-factor-Charlotte, DJ-Charlotte, BikBok-Charlotte,kjendis.no-erklært-kunstner-Charlotte, eller bare hore? Og med hore mener viikke nødvendigvis en jente som ligger med menn for penger, det kan også være ensom lever av mediaoppmerksomhet.

– Ohhhhhh, snap! Nei, Gud. Bare Charlotte holder imassevis. Hvertfall ikke “kunstner-Charlotte”, det har jeg ikke krav på i dethele tatt. Det var andre folk som stod for den.

SMIL Ja, hva skjedde? Dagbladet lagde en sak på at duplutselig var blitt kunstner etter at du instagrammet et maleri av etpikeansikt du hadde laget?

– Ja, det var faktisk akkurat det som skjedde. Jegburde kanskje male litt mer, for jeg fikk jo bra PR på dette her. Folk biterseg fast i de merkeligste ting.

GIFT Har du noen gang takket nei til en medieforespørsel?

– Jeg sier mye nei.

SMIL Til hva da?

– Se&Hør og Her&Nå. Eller, jeg prøver egentligå styre unna sladderpresse.

GIFT Du tar ikke imot pengene?

– De har prøvd å få meg med på turer og “hjemmehos”-reportasjer, men jeg er ikke interessert i det. Jeg har ikke lyst til åhore meg ut på den måten.

SMIL Hva vil du helst være kjent for etter at du dør? Duhar så mange skråstreker itittelen din.

– Ja, jeg kan jo ikke ha businesskort lenger, det erjo alt for liten plass! Men jeg vil helst være kjent for DJ-greia ogHissig-greia. Alt som har med musikk å gjøre. Det er den viktigste lidenskapenmin, selv om jeg liker å male og tegne og blablabla også. Det hadde vært dumtav meg å ikke gjøre disse tingene når jeg først får muligheten.

GIFT Er det egentlig noe du ikke kan tenke deg å bli kjentfor etter at du dør?

– Jeg er ikke sånn kjempeglad i X-Factor- Charlotte. Det er ikke så representativt for hvem jeg er i det heletatt. Hele den opplevelsen var preget av MAJOR ball-breaking stress, press, ogjeg mista litt meg selv oppi det hele. Jeg var en 22 år gammel jente som skullelede et av landets største TV-satsninger helt alene. Selv om det var en fin livserfaring, så var det ekstremt myeansvar. MTV-Charlotte er mer meg.

GIFT Du som også er akademiker …

– Ja, nå har jeg akkurat levert masteroppgave min, såjeg kan snart kalle meg antropolog. Endelig en ordentlig tittel.

GIFT… kan du dra en spontan sosialantropologiskdiskursanalyse av din egen berømmelse?

– Oiiiiiiiii … av min egen berømmelse? Nei, uff. Detvar en vanskelig oppgave. Jeg har hodet mitt stuck i den sabla masteroppgavenom hvorvidt Pentecostalism i Latin-Amerika kan anses som en kvinnebevegelse.Men uff, nei, jeg synes berømmelse er så rart ord.

SMIL Vi som trodde du skrev masteroppgave om hallusinogenestoffer? Gikk feltarbeidet dårlig?

– Jeg hadde tenkt å skrive om Ayahuasca, DMT(hallusinogent stoff som får deg til å oppleve hvordan det er å dø, red. anm.),i latinamerikansk sjamankontekst. De tar det for å kommunisere med forfedrenesine og ånder. Jeg vurderte det, men gikk bort fra den ideen. Det er synd vi ikke får lovtil å gjøre feltarbeid på master’n. Sånn er det. Men jeg har skrevet masseforskjellige oppgaver opp igjennom. Feministiske perspektiver på stripping, foreksempel. På Blindern.

GIFT Så ikke LSD på campus?

– Sånn er det på sosiologi-studiene, alle er veldigeksperimentelle på sånne ting. Hehe. Neida. Alle på skolen min i England (LSE,red. amn.) er skikkelig brainy nerds.

SMIL For mennesker som går ut på byen mer enn to ganger imåneden, så vet man jo at det er enn viss diskrepans mellom mediapersonaenCharlotte Thorstvedt og nachspiel-Charlotte Thorstvedt. Hvorfor holde på meddette Jekyll&Hyde-opplegget? Det må da bli litt slitsomt i lengden?

– Jeg er veldig sjeldent på nachspiel i disse dageraltså, men ja … folk blir overrasket når de snakker med meg, for den jegegentlig er reflekteres ikke i media i det hele tatt. Det er mange kjente folksom har det sånn. Man blir så mediavant og påpasselig med tanke på det man skalsi og gjøre. Det er ikke uærlig, men jeg er ikke Vågard Unstad (rapper iA-Laget, red. anm.), liksom. Jeg skulle ønske jeg kunne vært mer frittalende som Vågard. Det haddevel vært befriende. Men samtidig så er det vel ikke så mange som snakker tilvennene sine på samme måte som de snakker til foreldrene sine for eksempel. Jegmå tenke på at de også leser det jeg sier i media.

GIFT Du sa til oss en gang at du ville “dra en Bill Hicks”i norsk presse.

– Har jeg sagt det?

SMIL Tror du siktet til dette sitatet? “If you don’tbelieve drugs have done good things for us, then go home and burn all yourrecords, all your tapes, and all your CD’s because every one ofthose artists who have made brilliant music and enhanced your lives?RrrrrrrrrrrrrrrrrrEAL fucking high on drugs. The Beatles were so fucking highthey let Ringo sing a few songs.”

– Det er jo sant. Hvis man tror at musikken til TheBeatles kunne blitt laget uten at de eksperimenterte med LSD, så tror jeg atman … tar feil.

SMIL Rock’n’roll-gonzo-Lotty! Og musikkredaktør har du ogsåblitt.

– Ja. Det er jævlig mye arbeid, men det har akkuratstarta og vi vet at det krever mye før vi får noe fotfeste. Det var førstelanseringsdag i dag med en helside i VG, og i tillegg til dét kom den SandraKolstad-puppe-greia, så serveren kræsjet to ganger bare i dag på grunn av alltrafikken.

GIFT Du sensurerte et par brystvorter fordi du trodde detikke er lov å publisere en nipple. Du vet at vi ikke bor i USA?

– Jeg er fersk i gamet så jeg visste ikke reglene. Jeghadde aldri trodd det skulle bli så mye oppstyr rundt en pupp. Jeg diggerpupper. Jeg synes det er kjempefint.

SMIL Jeg har dessverre aldri sett en fotoserie med deg derDU viser pupp!

– Hadde jeg vist puppene mine i en fotoserie, villedet blitt kjempestyr.

GIFT Hvordan stiller du deg til den såkalte“naken-debatten”?

– Jeg har tatt mange feministisk teori-kurs påBlindern, så jeg vet det er mange måter å se den saken på. Selv om det er innenfeminisme, er ikke folk enige. På en side har man de som sier “la kvinner værefrie og seksuelt frigjorte, og la dem gjøre hva de vil med sin egen kropp oghvis de vil vise seg fram, så gjør det”. Man skal ikke begrense kvinner mer vedå si fyfy. Men så har du den andre siden som mener kvinner kler av seg bare forå please menn. The male gaze. Man blir en docile body, as Foucaultwould say. Det er mange måter å se det på.

GIFT Okay, blabla, men: hva mener DU? Hva er dittteoretiske standpunkt?

SMIL Er det greit at Tone Damli viser glufsa i musikkvideoen?

– Jeg har ikke lyst til å uttale meg om hva Tone skalgjøre og ikke gjøre, men jeg synes det er jævlig kult at det ble en debattrundt det.

SMIL Har du lest Vær Varsom-plakaten, forresten?

– Ja.

GIFT Kan du den utenat?

– Nei.

GIFT Du vet at du nå er juridisk og økonomisk ansvarlig foralt du publiserer som ansvarlig redaktør?

– Shit ass … Ja, man må jo faktisk tenke på sånneting.

SMIL Er det forresten du som har skrevet “manifestet” til Hissig? Ganskeambisiøse saker. Innen ett år så har du revolusjonært norsk musikkjournalistikk altså?

– Hæ? Står det det?

SMIL Det kan tolkes sånn.

– Mener du den “musikk er ubegripelig”- teksten som er veldig filosofisk? Den var det ikke jeg som skrev. Dereskriver jo om litt mer snevre band i NATT&DAG, men vi i Hissig har lysttil å ta det ett hakk videre. Jeg vil at Hissig skal være Pitchfork i Norge.

GIFT Reeeally.

– Det er alltid der jeg går for å oppdage ny musikk.Jeg elsker å dele musikkfunn med folk. Det er derfor jeg er DJ.

Hvis man tror at musikken til The Beatles kunne blitt laget uten at de eksperimenterte med LSD, så tror jeg at man tar feil.

SMIL Hva synes du om P3, egentlig?

– Hm, ja. Det var interessant med Todd Terje-debatten.Jeg hører ikke på P3 lenger. Før var det veldig bra, men nå har det forandraseg så sinnsykt. Det er så masete med Skrillex og DavidGuetta hele tiden, så jeg hører heller på P1 eller P2. Men Lydverket på P3 erjo steinbra fortsatt. Jeg skjønner bare ikke hvorfor P3 vil spille den sammemusikken som alle andre hele tiden? De skiller seg ikke noe ut fra for eksempelNRJ sånn som de pleide?

SMIL Når ble P3 døvt?

– Med kanalsjef Håkon Moslet, kanskje? Da OlleAbstract og Strangefruit og alle de dro. “Nå skal vi bli unge og hippe”, virkerdet som P3 tenker. De er nok redde for å miste sine unge lyttere.

SMIL Har du forresten designet Hissig-logoen også?

– Det er Bjørn, han som er kreativt ansvarlig.

GIFT Ser ut som den kommer rett ut fra VK1 Medier ogkommunikasjon.

– Ja. Dødningshodet. Vi har snakket litt om denlogoen, ja.

GIFT Tema for denne NATT&DAG-utgaven er “Juks”. Tenkerdet er passende å spørre om du har vært LITT inspirert av Phreek Plus One: “Passion” feat Mr White da du laget låta“Deep Breaths”?

– Hm? Den har jeg aldri hørt før. Nå har jeg ikkelaget noe musikk på et år, men det var Nils Noa som lærte meg å lage det.

GIFT Hmmm.

SMIL Og hva synes du om å jukse for å få en finere kropp?

– Oi. Med plastic surgery?

SMIL Opp til deg.

– Hvis man virkelig har komplekser for noe, at en tingpå kroppen din er skeiv eller ujevn eller noe som virkelig holder deg tilbake ilivet, så kan det være greit. Men å fikse på ting hele tiden er ikke helt bra.Det fineste kommer fra naturens side.

SMIL Får du et bedre selvbilde av å være mye i media? Ellerhar det motsatt effekt, at du blir mer selvbevisst?

– Du blir mye mer selvbevisst av å være i media. Nåhar jeg levd med det siden jeg var 18, så jeg fikk fort bein i nesa. Men detvar et sjokk da fremmede folk sa de HATET Charlotte Thorstvedt. Folk harsjeldent noe fint å si om andre på internett.

GIFT Vi har noen dilemmaer til deg. Først, mørktmedie-o-lemma: bli glemt, være ensom og tjukk resten av livet eller gifte deg med John Carew?

– Fy faen! Shit. Det første hørtes helt jævlig ut. Jeghadde giftet meg med John Carew.

SMIL Mørkt sex-o-lemma: EN sextape med deg selv og en mannpå avveie der du tar deg godt ut ELLER … aldri være listet på “mest sexy”-kåringer igjen.

– Nummer to!

SMIL Vi hører rykter om at du skal skrive bok også. Hva erdette? Enda noe å dytte inn i den lange skråstrektittelen din!

– Bok? Hvor har du det fra?

SMIL Man skal aldri avsløre kildene sine, redaktør Charlie.

– Nei, jeg skal ikke skrive bok. Jeg skal skrive entekst på tretti sider for Aschehoug om feminisme, som én av tolv kvinner. Denskal handle om kvinner som kler av seg i media. Men ikke bok.

SMIL Feminist-Charlotte?

– For meg handler det å være feminist om å tro pålikestilling. Det er ikke et farlig ord. Det har jeg null problem å bliassosiert med.

GIFT Er “perpetuere” egentlig et norsk ord? Det stod imanifestet. Ikke lett å vite meg deg, du snakker konstant The julekalendersk stavangersk.

– Jeg må ta en titt på det manifestet, jeg visste ikkeat det skulle bli så mye fokus på det.

SMIL Perpetuere, penetrere. Det sies også at du er god isenga!

GIFT Vi har hørt at menn ofte får prestasjonsangst når deskal ligge med deg og ikke får den opp.

– Fra gutta? Ja. Jeg opplever det. Det er ikke lett åvære gutt alltid.

SMIL Er det lett å være deg?

– Jeg har et fint liv, jeg. Jeg er for det mestehappy.

GIFT Hva er ditt beste sextriks?

– Wooow. Hehe. Rosa parykk. Sånn som Natalie Portman i“Closer”. Jeg kjøpte en på Duo her om dagen.

GIFT Var det et PR-stunt å bli sammen med Henrik Thodesen?

– Absolutt ikke. Jeg skulle ønske at ingen skrev omdet, eller at noen visste om det, for den saks skyld. Vi prøvde å holde dethemmelig så lenge som mulig.

SMIL Sa du ikke at Henrik Thodesen var din store kjærlighetpå forsiden av Se&Hør?

– Jeg husker ikke å ha sagt det.

GIFT Hvor vanskelig er det å være kjæreste med CharlotteThorstvedt?

– Det kan sikkert være litt vanskelig av og til. Jegkan være veldig sta. Også er jeg veldig nazi på musikken, hehe.

SMIL Dikterer du smaken?

– Nei, jeg dikterer ikke, men Henrik spør meg ofte ommusikktips. Han begynte å like housemusikk etter at han traff meg.

SMIL Er du mannen i forholdet? Alle mennene du har værtsammen med har vært litt “in touch med sin feminine side”. Ikke at du nødvendigvis er så lesbete av deg, men det virker som det er dusom svinger med pisken.

– Jeg liker veldig godt androgyne gutter. Jeg gjørdet. Jeg liker ikke macho-barske folk.

GIFT Stylet du Henrik Thodesen under Øya-festivalen?

– Jeg presset på ham en liten prinsessehale. Jegkaller Henrik “prinsessa” hele tiden. Hahaha.

SMIL Hahaha! Der kom mannen i forholdet, ja.

– Hehe, nå kommer det fram.