Highasakite på Blæst i kveld

b
a

SXSW-klare Highasakite tar en liten tur “hjemom” til fødebyen Trondheim. “Hjem” som i der bandet ble født i alle fall.

Nå er de nettopp kommet hjem fra Iceland Airwaves – og denne uka ble det klart at Highasakite signerer med britiske Coda Agency — et selskap som har storheter somBon Iver,Simian Mobile Disco, The Xx, Robyn og flere i stallen fra før. I dag kom óg nyheten om at Highasikite er er klare for selveste SXSW-festivalen i Austin i USA.

Highasakite spilte sin første konsert på Familien i 2011, en konsert hvor samtlige ble overrasket over hvor dyktig samspilt bandet var. Debutplata kom med et smell og høstet femmere og seksere hos landets største tidsskrifter. Oppturen for Highasakite har fortsatt og høydepunktet hittil i karrieren må være konserten de gjorde på Øyafestivalen. Både Justin Vernon fra Bon Iver og Pitchfork pekte på Highasakite sin opptreden som noe av det beste under festivalen, noe som ikke er hverdagskost for et band som nettopp har sluppet sin debutskive. Bandet er allerede i gang med en ny skive og singelen “I Roll My Eyes” gir en trygghet om at deres andre album ikke blir annenrangs i forhold til begynnelsen. Highasakite ligger trygt forankret i indie-popens stue, med trygge referanser som Lykke Li. Ingrid Helene Håviks stemme kan beskrives som mørk, trygg, tydelig og klokkeklar hver eneste gang vi ser henne live. Det blir en fantastisk gjensyn med Highasakite, og vi gleder oss som unger på julaften til å høre de nye låtene!