Bergenprisen

b
a

BRYDEG OM BYEN DIN!

Kjære leser,

Et år forbi. Ogdet kan vi love deg: Ikke en eneste vittighet om Maya-kalenderen her i gården. Denneutgaven av NATT&DAG, Årets Beste-avisa,er en håndsrekning til de som lyktesi året som gikk. De som ikke bare innfridde, men leverte mer enn forventet. Deter disse vi ønsker å sende årets første takksigelse til: De dedikerte oghvileløse, de som får ting til å skje og fyller byene våre med liv og mening. Duvet, the ones who never yawn or say acommonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candlesexploding like spiders across the stars. Eller nesten, da.

Alt sammen under mottoet: “Bry deg ombyen din!”

NATT&DAG-prisener tjue år gammel og skal vekke oppsikt og ha bredt nedslagsfelt, men samtidigvise omtanke for mindre og nisjeaktige kulturuttrykk# kategorier som ellersfaller utenfor i “pris-industrien”. Med vår tilstedeværelse i landets firestørste byer ønsker vi å løfte frem utøvere, bakmenn, oppsetninger, lokaler oginstallasjoner i henholdsvis Stavanger, Trondheim, Oslo og Bergen.

I år deler vi utti lokale “by-priser” og fem nasjonale “riks-priser”, blant annet nyvinningen Årets Stemme som ble introdusert i fjor.Her har vi nominert fire meningsbærere som har preget, påvirket og egget oss iløpet av året som har passert.

Du kan stemme pådine favoritter via Facebook-siden vår eller direkte på www.nattogdag.no. Følg med, mer info kommer. NATT&DAGBergenprisen deles ut på Østre 2. februar. Følg oss på facebook for nærmereinformasjon. Line-up, program og konferanser annonseres der.

Til slutt: takktil alle som har vært med å bygge og utvikle NATT&DAG det siste året. Med flereenn 170 bidragsytere oglokale redaksjoner i fire byer, er vi stolte av å kunne kalle oss en av Norgessterkeste og mest tilstedeværende kulturaviser.

Kjør deg opp!

– Håvard Nyhus, redaktør.

Og de nominerte er …

Årets navn

Pistol Shrimps, youtube-konger

Charlotte Myrbråten, redaktør, feminist, synser

@studentibergen, twitter-universets morsomste

Cecilie Løveid, hjemvendt forfatterheltinne

Årets plate

(i samarbeid med musikkmagasinet ENO)

Ungdomskulen – Secrecy

1982 – 1982 & BJ Cole

Mari Kvien Brunvoll – Mari Kvien Brunvoll

Årets cafe/restaurant

Don Pippo

Bastant

Smakverket

Årets lokalfestival

Nattjazz

Ekko

Phono

Årets scenekunst

(i samarbeid med tidsskriftet FETT)

Kazak: Intermesso

Straff – Sørgespel

Blackbird

Årets kunstpris

(i samarbeid med Ytter)

Åse Løvgren, fra kunst- og kuratorduoen Rakett, kurator for Landmark

Bring Your Own Beamer,KNIPSU,Clara Morell og TarikHindic

Vestlandets Kunstakademi# ved Toril Johannesen og Arne SkaugOlsen

Årets klubb/utelivskonsept

(i samarbeid med Ekkofestivalen)

Last Tuesday

Mojo Workout

Mint Green Lean

Årets mote/design

(i samarbeid med FIN nettmagasin)

Made in Bergen

Lars Beller Fjetland

Linda Mahiout

Året live-act

(i samarbeid med Stud.Vest)

Hvitmalt Gjerde

Krakow

The Stochastics

Blood Command

Årets utested

Østre

Apollon

Dr. Wiesner