Ukas High Five: King Midas

b
a

– God sommer og gratulerer med re-release! Rett på sak: Det er nå 14 år siden “Scandinavia” ble sluppet til stor begeistring, for så å forsvinne, for så å dukke opp igjen I DAG – vi MÅ jo spørre: Hvem synes dere er diggest i Katzenjammer?

Ukas High Five: Hver fredag trekker vi frem noen som fortjener en high five, og spør om det du ikke visste du lurte på.
I dag:Ando Woltmann
Hvem? Frontfigur i det legendariske oslobandet King Midas.
Hvorfor?Comeback på trappene. Albumet Scandinavia fra 1999 reutgis i dag.

–Takk! Og god sommer, ja. Hmm…. Kjenner ikke Katzenjammer så godt. Er det der hun Anne Frank spiller? Må i så fall bli henne. Folk med velutvikla sosiale ferdigheter er digg.

– Hvorfor reutgis “Scandinavia” nå, 14 år etter?

–Ja, altså… Det er plateselskapet Fysisk Format som ville dette, de følte det var en sammenheng mellom den og den nye plata vi slipper til høsten. Dere får skylde på dem. Dessuten er det jo ikke så mange som har hørt “Scandinavia” – den forsvant like fort som den kom og har levd i mørket siden 1999.

– Hvordan skal slippet feires? Har dere husket å forsterke rullestolrampa på Last Train så alle rockeonklene kommer inn med prekestolene sine?

–Alle som har vært på Last Train vet at det er ypperlig tilrettelagt for folk med spesielle behov. Det er vel stedets ehh… spesialitet. Tror dessverre ikke slippet skal feires noe videre. Planlegger en kjøttmiddag.

– Førstesingel “Snow” ble særdeles godt mottatt da den kom i vår. Hvordan blir resten av albumet som kommer til høsten?

–Det blir en episk reise i indre krig. 9 låter. 43 minutter. Passe humørløse greier. Hørtes kanskje litt lite fristende ut det der… Den blir vår beste skive noensinne. Selvsagt.

– Hvilke referanser vil du helst at en musikkjournalist i bakvendtland ikke skal bruke om King Midas i 2013?

–Det er ikke så jævla nøye. Spørsmålet får meg til å tenke på en overskrft i VG, «Gryte-Knut: Ikke kall meg Gryte-Knut!».

– Det nevnes alltid at King Midas kommer fra Tåsen i Oslo. Nå i fellesferien er det mange turister som oppsøker Tåsen. Hva er dine topp 3 Tåsen-attraksjoner? (helst litt utenfor allfarvei# nærbutikken der Hank von Helvete satt i kassa, Europas nordligste bøkskog og veggen som en gang huset «Norge for nordmenn»-taggen til KiK på Sogn skole har vel de fleste allerede sett).

– Bra research! Bortsett fra bøkskogen var dette nytt for meg. Hank i kassa på Spar? Hahaha. Har en følelse at dere tuller litt med oss her, men om dere insisterer kan jeg vel alltids nevne Tyskertoppen for dem med hang til god og fredfull utsikt, steingjerdet der mestertyven Ole Høiland gjemte over 60 000 riksdaler på 1860-tallet og en kjeller i Nilserudkleiva der Wilhelm Reich konstruerte og installerte et av sine orgonskap. Vil dere vite mer om hvordan det var å vokse opp der kan vi anbefale Morten Jørgensens bok “Sennepslegionen” og Aage Borchrevinks “En norsk tragedie”. De beskriver stedet og miljøet, om ikke akkurat vårt Tåsen.

– Scandinavia ble gitt ut på danske Man Rec, drevet av Thomas Blachman. Hvordan var det å jobbe med Blachman, ble dere tvunget til å stå nakne foran ham mens han evaluerte kroppene deres?

–Yo! Han hadde swimming pool. Klart det var nakenhet! Blachmann var en ekte dandy og vi fikk en smak av jetset i København. Jenssen sportsbiler, flyreiser på første klasse, stylister, eggmøbler og luksusvillaer. En dag dukket han opp med en gave: 80 hvite dresser kjøpt fra et orkester i Las Vegas. Tror det var faren hans som fant opp telefonsvareren, for dem som husker den dingsen. Skulle ønske flere av musikkproduksjonene hans ble trukket fram igjen. Mark Linns “Men to Beat” er helt sjuk. Fyren er tidvis et geni.

– Royalt band-o-lemma: Bli fanget i et Groundhog Day-aktig scenario der dere må spille på Skaugumfestivalen HVER dag eller Kronprins Haakon som ny Midas-gitarist?

–Kronprinsen og Mette-Marit var på konsert med King Midas i London for over 10 år siden, så han har hatt god tid til å øve. Vi har tidligere hatt med transseksuelle, overvektige, strippere, bergensere og whatnot på skivene våre, så en prins hadde sklidd helt fett inn. Call me.

– Helt på tampen og helt ærlig: Chirag eller Magdi?

–Klarer aldri å huske hvem av dem som har sånn flott guvernante-R. Han.