La oss ikke prate om norske verdier

b
a

SØNDAG SUMMARUM: Al-Qaida arrangerer iskremspisekonkurranse og sluker Fifty Shades of Grey, barna i Afrika må alltid spille fotball i oppoverbakke, og vi? Vi har bare fått nok av SV, vi.

Her er ukas viktigste saker:

Ukas nordmenn:Det tar jo bare ikke slutt! Ikke bare harMadcon blitt bestevenner med Snoop Dogg, Bill “verdens snilleste rikeste fineste fyr” Gatespadler kajakk i Geirangerfjorden!Helt FJORDINARY det eller, Bill?

Ukas gavepakke:La oss snakke om norske verdier, lyder SVs nye kampanje. Formålet skal være å “slå tilbake med glimt i øyet” mot borglige angrep på venstresiden og å provosere høyresiden til verdidebatt. I sin definisjon av norske verdier understreker kampanjen at “Norske verdier forandrer seg”, og peker særnorske fenomener som “demokrati”, “felleskap” og “tro på vitenskapelig metode”. For å virkelig provosere lar partilederen seg fotografere i L97-stil med både bunad OG kebab. Milde multikulti, for en friskus!

– Jeg tror folk synes det er bra at politikere ikke tar seg selv for høytidelig, sier Audun Lysbakken og later som han ikke vet at SV har landets desidert mest selvhøytidelige velgere. Videre har partiet surret en tilfeldig mørkhudet lokalpolitiker i bunad og utstyrt bildet med teksten “Per Sandberg kom og få en innvandrerklem”. Som alle med et snev av fornuft (dvs. alle som ikke har studiepoeng fra øvre Blindern, dvs. alle som stemmer SV) skjønner er dette tidenes gavepakke til FrP som kan plukke velgere som ikke synes “man kan kombinere kebab og bunad” er et tilfredsstillende svar på “Hvordan betale for både innvandring og velferdsstat?”. På smørsida kan sikkert alt materiellet fra kampanjen gli rett inn kultur&mangfold-kapitellet i en samfunsfagsbok for 8.-klasse den dagen SV opphører å eksistere som parti, 10. september.

Ps. Innvandrerklem er for slapt. Det må nok minst asylsøker-blowjob til for å snu dette valget.

Ukas konsentrasjonsleir:Da badevakten Iver Schrøder så en bekjent legge ut bilder av nattbading på frognerbadet på instagram, brøt han seg inn oss vedkommende ogtok bilder av seg selv i badeutstyr i senga hans. Dette mener han at har kostet ham jobben. Det avkrefter immidlertid Schrøders arbeidsgiver, bymiljøetaten, som forklarer at det kun dreier seg om en ordinær deportasjon til Oslo kommunens vanlige straffeanstalt individer med uønsket atferd: Tøyenbadet.

Ukas dårligste gladnyhet:“Endelig” har Lars Rambergs dokunst funnet sin plass i bybildet. Tre selvrensende doer i rødt, hvitt og blått, med navnene “Egalite”, “Liberte” og “Fraternite”, skal settes opp utenfor Stortinget hvor de “reflekterer aktuelle spørsmål i vår samtid som berører nasjonal identitet, uavhengighet og vår oppfattelse av demokrati”. Ved å være utedoer med slogans.

Ukas mingling:– Først snakket vi mest med hverandre egentlig, melder politiets innsatsleder om kveldens arrangement på litteraturhuset. Han understreker imidlertid at stemningen nå begynner å komme seg «no så jæ-ve-lig».

Ukas is-lamister:Al-Quida er på fremmarsj i Syria, men ovenfor en skeptisk befolkning kreves smisk.Derfor arrangeres is-spisekonkurranser og annen moro for barna. Vi gleder oss til år 2083, da muslimer angivelig styrer landet og Profetens Ummah arrangerer sekkeløp og potetløp. 17. mai hver dag!

Ukas protest:I det vi antar er en passiv-aggressiv kampanje mot behandlingen på Guantanamo harfangene begynt å lese “Fifty Shades of Grey”for å gjøre torturen så ubehagelig for fangevokterne som mulig. – Ved å stønne høylytt og rope ‘mer’ under avhørene skaper vi en klein sosial setting som bare blir verre etter at Obama slapp homsene inn i militæret” sier fangeHassan Abu-Jihadtil Søndag Summarumi en LinkedIn-DM.

Ukas svirebrødre:Syklist Jan Ulrichkan ikke forståhvorfor Lance Armstrong ble fratatt sine syv tour-seire. Ulrich, som selv var gjennomdopet hele karrieren, sier at var det opp til ham, ville han gitt Armstrong Tour-titlene tilbake: – Tidene var slik at alle brukte doping på 1990-tallet. Det hjelper ikke noen å frata Armstrong seirene.

Ukas fakta på bordet:

Ukas heftigste:Musikkmagasinet Hissig gjør det i følge seg selv så bra at de nå utvider med filmmagasinetHeftig. Med Hank von Helvete som helt planløs redaktør («Jeg ønsker å lage et magasin som er engasjert i film fordi film er kult») ogdet kafkaesque mantraet “vi ønsker også å formidle hva som rører seg i prosessene før en ferdig film kommer ut til oss forbrukere, men også i prosessen og anmelder den selvfølgelig når den er ferdig.” Om hele opplegget hadde vært satire hadde den vært sylskarp.

Ukas «barna i Afrika»:Stakkars barna! Ikke bare er de sultne og dumme der nede (såpass ærlige kan vi være), alle fotballbanene er konstruert slik at det er fysisk umulig å spille i noe annet enn oppoverbakke.

– Dette har selvsagt en naturlig forklaring, beroliger utviklingsminister Hekki Holmås i en snapchat til Søndag Summarum: – For å gi NORAD-byråkrater en viss følelse av mening (i og med at bistand ikke fungerer) er vi nødt til å gi dem en fordel i møte med lynkjappe små zuluer på bistandsturer. Hva skal vi gjøre a? Slutte å kuke rundt i fattige land uten mål og mening og innrømme overfor velgerene at 1% av statsbudsjettet ikke betyr en dritt så lenge vi tviholder på en fundamentalt urettferdig fordeling av verdens resursser? Haha! Nei, lettere å bygge oppover-fotballbaner.


Faksimile: Dagen.no, Foto:Heiko Junge / NTB Scanpix

Ukas sommerminne:

Toppsjefer, ass! Tenk å spille tennis hele sommer’n og allikevel ha det på andreplass over minner fordi TIDENES minne er så sykt konge!

Ukas selvinnsikt:Idar Vollvik er konkurs… IGJEN. Ikke særlig rart, sier han selv. Det skorter jo litt på evnene i blant.

Ukas arbeiderparti:I fjor ble plutselig Høyre for en liten periodedet nye «arbeidspartiet»,og lanserte nettsiden arbeidspartiet.no (adressen fører nå til en bloggposten “Høyre og arbeidslivet” på Torbjørn Røe Isaksens blogg konservativ.no). Arbeidspartiet Høyre kokte kanskje litt bort i kålen, men alle dere bekymrede som mener vi trenger et arbeiderparti her i landet kan ta det HELT med ro# denne uken fikk vi igjen arbeiderparti, nemligarbeiderpartiet Rødt! Dette er konge. Neste arbeiderparti håper vi blir Venstre og/eller Kristent Samlingsparti.

Ukas helt:

Ukas ittaliener:På det 34. forsøket klarte Italia endelig å få superskurk Berlusconi dømt, men for at ingen i Nord-Europa skal tro de har tenkt til å skjerpe seg, brette opp erma og jobbe litt, slang politiet inn et litedansenummerunder rettsaken. Heerrrlig unorskt!

Ukas traume:

Ukas lure asiat:En kinesisk mann forsøkte åsmugle kjæleskilpadden sin ombord på flyet ved å kamuflere den som en hamburger

Ukas triste asiat:Gladklumpen PSY viser seg å egentlig være enalkoholisert, eks-skurk med en voldelig far. Kan det ikke finnes en superstjerne som ikke har en komplisert fortid, spytter på fans eller dyrker lesberykter for å ta avstand fra den harry faren sin. Må folk være så jævla komplekse?

Ukas diktatorduell:Da Vladimir Putin hevdet å hafanget en gjedde på 21 kilo, ville ikke Aleksandr Lukasjenko være dårligere: Selv hadde han fangeten malle på 57 kilo i Tsjernobylelven Pripjat! Endelig et land som skjønner at valgkamp dreier seg om å fange ting i baris, ikke hvem som har det mest komplekse forholdet til kebab.

Faksimile: VGnett

Og med det bildet av Per Sandberg iført imamdrakt (??) med kebab i nevene omkranset av kjærlige innandrere, sier vi: DETTE!