«Kvær gang Nicki Bille score mål blir Tone Damli pesskåt!»

b
a

Glem brobygging og solidaritet. Glem DagIngebrigtsen og cupfinalelåta “Gullet ska’ hjæm”. Tidligere medlem av BromstadBillionaires, Andy Anderson aka Shitrich, tar norsk supportermusikk til et heltnytt nivå med den kontroversielle hiphop-låta “Bombefly”. Vi snakker “trønderan mot ræsten!” – en herlig polarisert komposisjon om å bombe Molde-by.

Inni mellom Twitterstorm og intervjuer medAftenposten og TV2 tok Bromstadgutten seg tid til å prate med NATT&DAG.

– Hvorfor lagde du låta? Er det for mangehyggelige fotballsanger?

– Brrap! Låta ble laget for å hylle Nicki Billesitt fantastiske fotarbeid, både i helgene og om natta. Fotball er kjærlighetog hat blandet sammen til en fortreffelig god rosa knips, med masse skitnevirkestoffer i. Jeg er ganske fornøyd med batchen jeg kokte opp. Blue ice,kiis! Dessuten finnes det bare hyggelige fotballsanger. Kjedelige, nitriste,barnevennlige brekkmiddel produkter, som blir spyttet ut av kjeften tilhalvdanka trønder-rockere. Nei takk, hissig shit er det som gjelder.

– Topp tre på hiphop-lista på itunes. Retweets av Jaa9 og Nicki Bille. Du setterBromstad på kartet. Forventet?

– Bromstadhar alltid vært på kartet. Alle som har hatt ett øre til gata vet hva det gåri. Dette beviser at folk vet hva som er bra musikk, uansett hvilken krok ilandet de sitter. Mye kjærlighet til alle som har kjøpt låta. Ble for øvrigkjent med Nicki Bille gjennom vår felles interesse for whiskey og damer. Godt åse at han gir faen i ledelsen og står for hva han selv liker.

– Låta ble av en MFK-supporter omtalt somen «RBK-sang med nazi-referanser og homo-hets». Jaggu hang ikke TV2seg også på trenden. Hva tenker du om kritikken?

– Tornekrattetbør få de alkoholfremkallende feberfantasiene sine ut av hodet. Det finnes ikkespor av nazireferanser eller homohets i låta. Livstilen til Magne Hoseth bryr jegmeg ikke om. Jeg bare sier hva jeg har hørt. Jeg beklager hvis det ikke stemmer,men da vil jeg gjerne se et bevis på det. Tornekrattet er talentløse og prøverbare å lage sensasjonelle overskrifter. Bygdetullingene lykkes jo i alle fallmed noe.

– Trodde du på forhånd at folk kom til åbli såpass provosert?

– Regnet velmed reaksjoner, men er overrasket over hvordan nasjonalpressen har håndtertsaken. All PR er god PR. Takk Aftenposten og TV2. Stoor emma klææm :-)

– Favorittlinje i låta?

– TorgeirDahl E Øygaard/ Æ e itj gartner men æ angripe ett tornekratt med hækksaks

– På en skal fra 1-10, hvor mye hater duMolde?

-På en skalafra 1-10, så er svaret 16. Selv om jeg elsker Kvamkollektivet, som produsererskiva mi som kommer i starten av 2014.

Hør låta “Bombefly” her.