Her er årets live acts i Stavanger

Disse fire har utmerket seg live i Stavanger i 2013. Stem nederst i saken.

b
a

Hold Fast

Holdfast

Hold Fast har vært det synligste bandet på stavangerscenen i år. De har vist en glimrende evne til å generere buzz rundt konsertene sine, som resulterte i en superenergisk og stappfull lanseringskonsert på Martinique. At de fikk spille support for selveste Suicidal Tendencies på Rockefeller, var fullt fortjent. Ellers har gutta spilt en haug med konserter Norge rundt, i de skitneste undergrunnsvenuene i Europa og gitt ut en solid EP. Alt i alt et fantastisk utgangspunkt for å satse videre i 2014. En Hold Fast-konsert er alltid en høyoktanaffære med mange svette mennesker – for uansett hvor de spiller eller hvem som ser på, tar bandet ansvar for å virkelig å involvere publikum. Upretensiøst og dedikert som vi liker det. Up the punks!

Tønes

tones

Omsider kom suksessen. Med fjorårets skive Sån av Salve har Frank Tønnesen fortsatt å gjøre det han alltid har gjort – nemlig å spille jævlig bra konserter. Når du har holdt på så lenge som Frank, har du aldri en dårlig dag. Opptredenene i Stavanger konserthus har for alvor vist hvor dyktig han er både som sanger og formidler, og med et rutinert band er pakka komplett. Fullt forståelig har mannen blitt omtalt som et musikalsk tekstgeni, og enten det er som humorist eller inderlig sanger, klarer Tønnesen å gripe publikum og holde fast. Sokndølen har ikke bygga en karriere på ambisiøs bransjesmisking og forretningsplaner i tre kopier, og den naturlige stein-for-stein-utviklinga har resultert i en fjellstø og finslipt konsertpakke få matcher.

Drink Your Poison

drinkyoutpoison

At Drink Your Poison og Hold Fast har gjort flere opptredener sammen er lett å forstå. Ikke bare er DYP-trommis Espen Håland også vokalist i Hold Fast, men uttrykk og opptreden er heller ikke milevis unna hverandre. Gutta kjører en kul stil, og har bra referanser. Ikke minst mistenker vi at de har hørt mye på The Bronx da de laget Last Man Standing. Drink Your Poison fyller et sjangertomrom i distriktet, og har potensiale til å bli den neste store Rogalands-hypen. Vi gleder oss stort til å se hva de finner på i 2014, og NATT&&DAG har troa på den gjengen her.

Staer

staer

Å se Staer spille live er en intens affære. Vi ble blåst avgårde, akkurat som de andre som har hatt muligheten til å se trioen opptre. Etter å ha livedebutert med Noxagt i 2010, har bandet rukket å spille en voldsom mengde konserter i over 25 land. I løpet av de to siste årene har det naturligvis blitt en bråte opptredener på mindre venues i Øst-Europa, akkurat som det bør være for et undergrunnsband i utvikling. I tillegg til intens turnering har Staer rukket å gi ut den Jørgen Træen-produserte andreskiva Daughters. Vinylen kom ut på anerkjente Gaffer, og stod for en imponerende videreutvikling.  Vi har tro på at trioen kommer til å fortsette å levere kraftfull og ekstrem musikk også i 2014, og anbefaler alle som er keen på avant-rock og power-noise sjekke ut et av Norges aller beste liveband.