Blandede signaler fra Coca-Kaveh? Videopremiere og eksklusiv låtliste-sniktitt.

Videopremiere på  «Snufs» og eksklusiv låtliste-sniktitt.

b
a

Den 19-årige rappegutten Kaveh fra Grünerløkka i Oslo lanserer flunkende ny video til låta «Snufs», som omtaler det evigaktuelle temaet kokainbruk. Låta tar tilsynelatende et standpunkt mot substansmisbruket, men i Miami Vice-videoen flyttes det kilometervis med dødspulver inn i nesebor i alle bauger og kanter. Skjer med disse blandede signalene, Kaveh? Er det ironi? Vi skjønner ikke slikt, kompis!

Her er i hvert fall videoen, med pulver og brak og alt imellom:

Hvilke andre blandede signaler kan vi forvente oss fra rapperen i tiden som kommer? Jo, en hel del. Vi har fått et eksklusivt innblikk i tematikken i resten av låtene på Kavehs kommende album, og prosjektbeskrivelsen for de tilhørende musikkvideoene:

1. SLURP

Et oppgjør med drikking. Teksten tegner et meget dystert bilde av hvordan alkoholproblemer kan ødelegge et liv. Videoen vil vise Kaveh som bader i champagne og Bacardi breezer vannmelon med et utvalg lettkledde modeller på en yacht bygget av tørris.

2. BLÅS (feat. Admiral P)

Kaveh snakker ut om hvordan hasj kan lede til tyngre stoffer og ødelegge livsgnisten. I videoen blir Kaveh og Admiral P høye på det mest fantastiske gresset noensinne og fantaserer om å ri på en zebra over en regnbue mens de ler seg i hjel.

3. HEIL OG HÅ

Kaveh tar et oppgjør med bruken av «jøde» som lettebeint skjellsord, ber oss huske historien og advarer om antisemittiske tendenser i palestinabevegelsen. I videoen får vi ser noen helt drøyt lættis episoder fra en konsentrasjonsleir.

4. DIKT LITT ‘A

Et oppgjør med selvbiografiske og historiske forfattere. Videoen viser Kaveh som diskuterer Knausgård og koser seg glugg i hjel med «Det uoppløselige episke element i Telemark i perioden 1591-1896».

5. BOL

Kaveh kritiserer kroppsbyggere som propper i seg anabole steroider. Videoen viser en veltrent Kaveh som pumper med glinsende overkropp med bole-mentor Jan Thomas

6. PSSH PSSH

Kaveh om den urbane tagger-subkulturen. Visst er det gøyt å male byen både med friske farger og sånn der rabling som ingen forstår og alle hater, men er det verdt det i lengden? Millionbøter, kriminell løpebane og lange fengselsstraffer? I videoen knuser Kaveh og en gjeng fra Ammerud fritidsklubb en rekke t-banevogner.

Vi gleder oss!