Tungvektsbokser fikk nok av nettroll og ga ham juling

Deontay Wilder demonstrerer en nokså nådeløs måte å irettesette sjikanøse kranglefanter på.

b
a

Det finnes mange måter å håndtere nettroll på. I dag på Manifests nettsider har for eksempel Eivind Trædal benyttet seg av det skriftlige virkemiddelet satire og tar seg en grunnlovsjubileumsmotivert runddans med dem. En annen strategi kan være å ignorere dem. Men hva gjør du når det ikke funker? Kan for eksempel en god dose juling – innen forholdsvis ordnede former – være noe?

I forrige uke utfordret tungvektsbokseren Deontay Wilder Charlie Zelenoff til en boksekamp. Det gjorde han etter at Zelenoff hadde trakassert Wilder på nett og sms over de siste tre årene. Zelenoff hadde blant annet truet Wilders datter, kommet med rasistiske antydninger og mordtrusler.

De to møttes på Hollywood Boxing Gym for å gjøre opp en gang for alle. Det gikk nokså dårlig for Zelenoff, som fikk en nokså generøs dose juling av en åpenbart opphisset Wilder. Wilder skal ha brukt to høyrehansker under kampen.

Zelenoff er etter hvert blitt noe av et kjendistroll. Han hevder at han har stått for 28 knockoutseiere i ringen, selv om de offisielle statistikkene tyder på at han har gått én kamp som bokser, og at han tapte den kampen i første runde. Youtube-kontoen hans er full av hemningsløs skryt og tyning av andre boksere. Tidligere har han også fått juling av Floyd Mayweather, som på det tidspunktet var 61 år gammel.