Bendik Brænne: – Eier fløyte av psykedeliske grunner

Bendik Brænne deler to ny låter, og forteller samtidig om en psykedelisk fløyte, Elton John og at han ENDELIG kan ha med folk han kjenner på det nye albumet.

b
a

Brænne ga ut det kritikerroste, prisvinnende og Nashville-innspilte debutalbumet «How to Fake It in America» i 2013. Tidligere i år kom en kritikerrost, Torshov-innspilt 4 spors EP kalt «Aloha fra Torshov». Om kort tid kommer andrealbumet, og i forkant slipper Brænne nå to smakebiter.

Gratulerer med singel! Den kommer omtrent et halvt år etter EP-en «Aloha From Torshov». Holder du Brænne-markedet varmt i forkant av albumslipp?

– Tusen takk. Hehe, nei: EP-en var en veldig spontan utgivelse som bare skjedde. Jeg hadde allerede vært i studio å spilt inn den nye plata, som skal hete «Do You Know Who I Think I Am», og som har releasekonsert på Parkteatret 16. oktobermen vi hadde litt dødtid etter innspillingen, og vips så hadde vi en EP. Kall det gjerne en vente-EP.

Ganske stort instrumentsprang fra «Aloha», som var ganske nedpå og rolig. Den første jeg tenkte på da jeg hørte strykerne og pianoet på Down The Line var Elton John. Sier det mer om meg eller deg?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA–  Joa, det er jo for så vidt sant det. At det er mer instrumentering, altså! Men jeg er ikke veldig inspirert av Elton John egentlig. Eller, jo, kanskje litt. Jeg hørte vel endel på Tumbleweed Connection (Eltons tredje album, red. anm.) i oppveksten. Jeg vet ikke hvem det sier mest om, jeg. Kanskje meg.

I en kort film som ble laget i anledning konserten din på Øyafestivalen i 2013 sier du at du spiller mest saxofon, litt piano, synger litt og har en fløyte. Ganske lite fløyte på disse sporene. Har du gitt opp fløytespillingen?

– Nå pirker du borti noe ganske betent altså, men ja, jeg har en fløyte. Det hender jeg bruker den i studio også, men det er svært sjeldent. Og isåfall er det av psykedeliske grunner. Men ja. Jeg har en fløyte.

Fløyte av psykedeliske grunner! Bra. På debuten «How to Fake It in America» jobbet du med et ganske stjernespekket lag. Hvem har du med deg denne gangen?

For meg blir det umulig å sammenligne de to platene. Forrige skive ble på mange måter til ved at jeg ikke helt hadde selvtillit til å spørre det bandet som er med denne runden. Altså: Det var mye lettere for meg å spørre folk jeg ikke kjente om å spille sangene mine, enn å spørre folk jeg hadde jobbet masse med her i Norge. Du må huske at vi sitter timesvis i bandbusser og lignende og diskuterer musikk. Snakker om hva vi liker og hva vi misliker. Det er jævlig brutalt å skulle dra en sånn gjeng inn i studio! Det turte jeg rett og slett ikke med debutplata, men nå, med litt mer selvtillit turte jeg. Det er altså et like «stjernespekket» lag den gangen her. Bandet består av Amund Maarud, Henrik Maarud, Egil Stemkens, Simen Aanerud. Og med god hjelp av Nikolai Grasaasen, Jakob Jones, Martin Horntveth, David Wallumrød, Hans Friis og Mari Persen.

Hva mer kan vi vente oss på neste album? Blir det fløyte? Ballade med Elton?  

– Denne gangen blir det desverre hverken fløyte eller ballade med Elton, men jeg kan garantere at det blir begge deler neste runde. Kanskje til og med Elton er med på fløyte. Det er smalt. Men det gjør ikke noe.