NATT&DAG får Fritt Ord-støtte

For første gang i avisens historie.

b
a

Sprett champagnen! NATT&DAG er inne i det gode selskap!

I forbindelse med Fritt Ords nye satsning Kvalitetsjournalistikk i en ny tid, der stiftelsen utlyser inntil 10 millioner kroner årlig i tre år til journalistikkprosjekter, har NATT&DAG fått tildelt $$$.

Midlene, rettere sagt 100.000 kroner, skal gå til å styrke NATT&DAGs nettsatsning, med vekt på debatt- og samfunnsjournalistikk. Det er første gangen NATT&DAG får støtte fra Fritt Ord.

NATTOGDAG_mariealixisdahlvoisin

Marie-Alix Isdahl Voisin. Foto: Christian Belgaux

– Dette er jo veldig hyggelig for en annonsefinansiert outsider som oss. I passende «øker mest»-sjargong vil jeg si at målet vårt er å publisere samfunn- og debattstoff for lesere som vil ha et alternativ til mainstream-mediene. Vi skal la nye stemmer få slippe til. Og vi skal, etter 26 år som Norges største gratis kulturmagasin, fortsette å levere gratis kvalitetsjournalistikk, både på nett og i våre andre kanaler, sier sjefredaktør Marie-Alix Isdahl Voisin.

I tillegg til å dekke film, musikk, uteliv, mote, litteratur, sex, kunst, mat og drikke og reiser, har NATT&DAG de senere årene hatt et større fokus på samfunnstoff. ND.no har doblet trafikken på ett år, og det er særlig sakene om samfunn, politikk og debatt som blir mye lest.

bylinefotomalin_web

Malin Kulseth. Foto: Christian Belgaux

– Mange nettaviser har registrert dette og satser på kommentarstoff for tiden. Det blir nok ikke så mange personlige overgrepskommentarer ført i pennen av anonyme skribenter her, vi skal gjøre det på en måte som funker i NATT&DAG, sier nettredaktør Malin Kulseth.