Ukas High Five: Mutual Intentions

Hipt Dalston-avkom har forbarmet seg over norske Mutual Intentions.

b
a

Det tok sin tid, men endelig har det tonenangivende konseptet Boiler Room forbarmet seg over Norge, nærmere bestemt den driftige gjengen i Mutual Intentions. På lørdag vil Ingensteds bli åsted for musikkanalens populære sending, som potensielt kan bli sett av Boiler Rooms over 1.5 millioner abonnenter.

Bak Mutual Intentions finner du musikerne Ivan Ave, Charlotte Dos Santos, Fredfades og Yogisoul, samt Moe Chakiri, Hans Jørgen Wærner Erik Treimann og Stian Nicolaysen.

Boiler Room har i løpet av sine fem år som plattform for DJ’er og musikere vokst seg til å bli en av de viktigste kanalene for formidling av undergrunnsmusikk. Omtrent 35 (!) videosendinger produseres i måneden, til alle som ikke har mulighet til å farte rundt på alle verdens klubber sin forlystelse.

Vi huket tak i multitalentet Fredfades for å gi ham en high five!

Hvorfor plukket Boiler Room ut dere, tror du?

Boiler Room har fulgt med på tingene vi har gjort, og vist stor interesse, spesielt for Charlotte Dos Santos. De så videoen fra Mutual Intentions-festen vi hadde i juni og de har handlet musikken vår på Bandcamp. Så ble vi ble enige om å gjøre en Boiler Room-kveld! Denne kvelden blir hostet av Sofie (Boiler Room, Stones Throw) som har en stor forkjærlighet for mange av de samme tingene som oss: Hiphop, beats, g-funk, soul, boogie og så videre.

Og dere må jo være ekstremt kry over at de valgte Mutual Intentions over alle andre DJs i denne forblåste byen? Boiler Room kunne jo lett ha kjørt en Oslodisco-allstars uten at noen ville ha rynket på nesen av det.

Klart de kunne tatt tak i hva som helst annet, det finnes mye spennende som skjer i Oslo. Akkurat nå så skjer det jo en del ting med gjengen vår, så det har sikkert litt med at vi har tre skiver på vei å gjøre.

Forventer dere at Boiler Room-kvelden blir et aldri så lite karriereboost for dere? Om ikke annet får dere i hvert fall en gyllen anledning til å innlede alle samtaler fremover med et douche anslag. «Da jeg spilte på Boiler Room….» og så videre.

Ja, vi kommer helt klart til å få nye lyttere som et resultat av Boiler Room-kvelden. Jeg håper vi kan merke en økning i internasjonale bookinger i etterkant. Det hadde vært kult!

Hvorfor har Boiler Room blitt en så viktig plattform for musikere?

Å ha gjort et Boiler Room-set anses som et kvalitetsstempel, de er nøye med hvilke talenter de plukker ut. De er også veldig flinke til å ta tak i ferske artister. Nå nylig har de jo begynt å premiere musikk for artister og labels også. De er en gjeng med musikkinteresserte folk som legger ned mye tid i research, så de har god oversikt over hva som bobler i hvilke byer. Selv har jeg funnet nye plater, artister og DJ’s som jeg har blitt glad i via Boiler Room.

Men du, har ikke konseptet Boiler Room egentlig blitt litt utvannet i og med at de har rundt fem-seks sessions i uken?

Jo, jeg syntes også det skjer veldig mye der om dagen. Uansett så bidrar jo dette bare til mer diversity. Det er ikke bare house DJ’er som eksponeres på Boiler Room lenger. Nå gjør de alt fra rapkonserter, technoklubber, filharmoniske konserter og hjemmefester hos jazzkvartetter.

Kan du forklare uvitende knøler som har bodd under en stein den siste tiden hva som skjer på lørdag?

Vi (Fredfades, Yogisoul, Sun Raw) gjør live beats og så er det tre konserter med Charlotte Dos Santos og band, Fredfades, Ivan Ave & Kristoffer Eikrem med band og Yogisoul. & Lumi HD. Etter konsertene gjør jeg og Dirtyhans Touchdown-konseptet vårt som er et fast disco-, boogie- og modern soul-konsept på Ingensteds hvor vi vektlegger alternativ og privat utgitt disco, boogie og modern soul. Som platesamler syntes jeg det har vært litt for streit selection på de disco- og boogie-set’ene jeg har hørt på Boiler Room. Jeg skal definitivt spille en del wasted boogie i hvert fall.

Forhåpentligvis går det ikke troll i ord, men hva er det verste som kan skje på lørdag? Og hva er det verste publikum kan gjøre? Boiler Room blir jo som kjent tatt opp og streamet for hele verden.

For min egen del er det at jeg forblir like immobil som jeg er nå. Slamma ned en trapp og brakk ribbeina på venstresiden av ryggen natt til søndag. Vi har vært litt strategiske og løst filmingen på en litt annen måte enn den klassiske Boiler Room-vinkelen! Ellers så håper jeg at alle i gjengen vår nailer oppgavene sine. Kjipt å måtte forevige EVENTUELLE feiltrinn.

Og publikum: Dropp singlet-greier foran kamera og sånt. Det er snart jul!

Du kan melde deg på eventet HER!