Spilleliste: Nova Amor plukker rap- og r&b-favoritter til deg

Det er snart vinter over hele landet, men det stopper ikke Norges beste rap- og r&b-program fra å plukke noen låter du burde høre på.

b
a

Gjestelista er åpen! Våre venner i Radio Nova-programmet Nova Amor (hver fredag klokka åtte!) har satt sammen en ny liste med sine rap- og r&b-favoritter og samlet de i verdens enkleste format: En spilleliste.

Trykk play og så er det gjort. Enkelt og greit. Les mer om låtene under spillelista.

Even:

Even SkogenNewAgeMuzik – Da Beat

Dette er afrobeat-RNB-hiphop-perfeksjon i en og samme låt. London, Nigeria og Atlanta i skjønn forening når New Age tar 2016s favorittsjangersmørje til et helt nytt nivå. Dette vil stå igjen som noe av det beste som skjedde musikk i 2016.

070 Shake – Rewind ft. Lil Yachty

En låt om hvordan alle som tvilte på deg ønsker at de kunne spole tiden tilbake til før du var med i Sprite-reklamer med LeBron James, slik at de kunne ha fått sin del av kaka. Kjipt for dem at det ikke går! 070 Shake og Lil Yachty leverer med så mye inderlig rarhet at man synes synd på haterne.

Kristoffer:

Kristoffer JakobsenYG – I Be On feat. 21 Savage

Manen bak den betimelige låta «FDT» («Fuck Donald Trump») kom ut med den betimelige mixtapen «Red Friday» på «Black Friday». Med seg på denne låta har han den like tidsriktige artisten 21 Savage har fått masse oppmerksomhet ved å være en perfekt kombinasjon av engasjert og blasert, samt å si «twennyone» veldig fort.

Mwuana – Olika

Mwuana har tydelig aspirasjoner om å bli en svensk type OVO-artist (Drake eller Partynextdoor?) og her kjører han videre i afro beat-fila på en måte som er uovertruffen i Skandinavia. Er det positivt eller negativt at dere er så ulike? Det er nok begge deler, for du er så lur, Mwuana.

Yvng Swag – Fall In LUV

Yvng Swag markedsfører seg selv som en 17 år gammel«Young Smooth Millennial Dancer and Entertainer» og noen låter gjør seg best når de er laget av nettopp 17 år gamle glatte millennials. Yvng Swag høres så uberørt og glad ut og jeg ble i hvert fall instinktivt forelsket i denne to minutter lange uslepne diamanten.

Gøte:

Gøte StrindlerDae Dae – Woke Up (prod. London on Da Track)

Starter låta med «we got London on Da Track», da har jeg det bra da! Fordi London Holmes har i det siste, særlig sammen med Young Thug, gjort meg glad gang på gang på gang etc. Er han «best in the business» eller? Birdman og Thugga mener det i hvertfall. (det høres nesten ut som om Birdman er på gråten).

Denne låta starter med «we got london on da track» ;). OG så Dae Dae da, som flyyyyyter. For meg så handler det mest om den linja her: «They doing all the killing and I gotta watch my back cause I got 5 children, yeah» IKKE SKYT Dae Dae, HAN HAR FEM UNGER MANN! PLEASE! Herregud så bra…og btw, om du ikke har hørt Dae Dae`s gjennombrudd, hør den nå!

Gee Dixon – Shouf Remix (feat. Moms, Naod, Kaliffa, Dani M & Linda Pira)

Nei nå får du gi deg, ikke kom her å påstå at «Sommerlåta 16» var Justin Timberlake med «Can‘t Stop The Feeling». Greit nok kanskje det var “One Dance”, vanskelig å krangle på det. MEN i Swea/Skandinavia så var det i hvertfall «Shouf» ho ho (som betyr «sjekk meg/oss ut»). Og så kommer høsten, og så kommer vinteren, og så trenger vi ekstraEkstra varme og så kommer re-re-reeeeemixen. Og hele «röda linjen» eller Redline Recordings er med, og det er fint! Veldig fint!

Men det fineste er at sommerlåt-mannen fra 2015 også er med, nemlig Kaliffa. Den koseligste svensken siden Timbuktu, med de koseligste låtene siden denne! Alle skandinaviske artister bør ha MINST en remix med Kaliffa! Det er ingen andre som han, det er ingen andre med linjer som: «Du får mig kännas som KingKong, din pompomPom mot min DingDong», hurra!    

Kiiara – Dopemang (feat. Ashley All Day)

Alle liker en god bakgrunnshistorie! Du har kanskje hørt om Anthony Kiedis og Flea som startet RHCP fordi Kiedis brakk ryggen i deres andre viktigere interesse, å hoppe ned i svømmebasseng fra hustak + ta dop da. Eller at Black Sabbath aldri hadde skjedd hadde det ikke vært for disse syv ordene «Ozzy Zig Needs Gig – has own PA». Eller hele oppveksten til Lil Wayne for den saks skyld.

Men det er kanskje ikke mange som så denne komme: Kiiara (Kiara Saulters), var 17/18 år gammel, spilte volleyball for High School laget sitt i Wilmington, Illinois, likte av en eller annen grunn Linkin Park, jobbet for jernvarehandelen i småbyen for lommepenger og så plutselig hadde hun laget noe av det beste i grenselandet mellom rap/trap og pop/elektronika i 2015. Jaja, hvorfor ikke, internett er gøy!

Eli:

Eli Melby, Nova AmorCorey Finesse  – Vagabond

Corey Finesse er fra New York. Er dette enda et eksempel på at New York på vei opp igjen? Siden Shmurda overrasket alle for noen år siden med «Hot Boy» og Shmoneydance, har bl.a. Young MA og A Boogie kommet til i bølgen av rappere som er mer eller mindre inspirert av Atlanta-musikk. Corey Finesse kan også passe inn i denne gruppen, om man absolutt vil drive å kategorisere musikk, da… Litt Migos-flow, litt Future-crooning, litt Fetty Wap, sammen med en viss New York «je ne sais quoi». Sjekk ut hele tapen Kaka Show som ligger både på Spotify og Livemixtapes. Debutalbumet God’s Plan kommer snart.

Booba – DKR

Booba er en av Frankrikes nasjonalskatter. En bauta i fransk rap som ikke kan unngås. DKR er en av singlene fra hans nye album Trône som kom den 9. desember. Låtens video er spilt inn i Senegal, landet hans foreldre utvandret fra. Her er Senegalske instrumenter representert sterkt i lydbildet, sammen med litt herlig autotune som Booba gjør det best.

Nova Amor