Revolver og The Switch inviterer til høstens råeste bursdag

Ukens High Five: Revolver feirer 10 år, og du kan vinne billetter!

b
a

Hver uke high fiver vi noen som fortjener det – og spør om det du ikke visste du lurte på.

Hvem: Alkohol-baren Revolver og musikkbandet The Switch

Hvorfor? Revolver fyller 10 år i dag og inviterer til feiring. Byens beste band står for underholdningen.

Revolver har vært en sentral aktør i Oslos konsert- og uteliv siden 2007. Dette var før mange av oss begynte å drikke, noen gikk til og med bare på barneskolen. Det har derfor alltid føltes som Revolver har «vært der». Og måtte den leva uti hundrade år!

Vi gir også bort et par billetter. Kommenter navnet på en venn i kommentarfeltet og du er med i trekningen!

10 år er dritlenge, hvor mange liter øl tror du dere har solgt? Sånn kjapt i hodet.
– Vi har nok solgt et par millioner øl.

Hva er det verste som har skjedd Revolver?
 Det verste som har skjedd Revolver er når det har vært ansatte eller gjester som har blitt skadet, fysisk eller psykisk, av idioter som tror de kan justere sin egen dårlige selvfølelse gjennom å ødelegge for andre.

Les også: The Switch gir faen og befrir seg fra sjangerbevissthet

Hva er det beste som har skjedd Revolver?
– Det beste som har skjedd er all gleden, folk som har det fett, de som har møttes her og blitt kjærester, giftet seg og fått barn, alle smilene og klemmene, bandene som har begynt her og blitt bra/store. Alle de sinnsykt bra konsertene. Kjærligheten.

Hva er det som gjør dere så bra?
– Det som gjør Revolver bra er at stedet er som en jungel der det lever masse forskjellige rare dyr, som har sine egne habitat. Det er et veldig organisk sted.

Filip Roshauw fra The Switch er selv litt eldre enn 10 år, og spiller i et band som bare er sju. Revolver både vært et fast vannhøl og et sted man regelmessig har kunne se de frimodige trubadurene blåse fra seg.

Er dere sånne som lett får dere et stamsted?
– Jeg aner ikke – det ble vel egentlig sånn mest fordi Peter (Vollset, tekstforfatter i The Switch, intervjuobj.anm.) startet å jobbe der. Tror alle som har vært gode venner med bartendere vet at den enkleste måten å få tak i / hengt med vedkommende er å stikke innom baren de jobber i. Og etter hvert ble vi booka (først på femårsjubileumet, faktisk), og så produserte Ole Øvstedal oss, også hadde vi liksom plutselig skrevet en låt hvor vi nevner stedet. Det lå vel i kortene at vi hadde spilt og trivdes der uansett, altså, det er uunngåelig om man spiller sånn gitarmusikk som oss i Oslo. Men jeg tror ikke The Switch hadde gått inn i en lignende symbiose om det hadde vært for den ansettelsen.

Les også: – De av oss med rusavhengighet godtar ikke lenger å leve som annenrangs borgere

Har tidligere stamsteder vært skolebiblioteket i friminuttet og det offentlige biblioteket etter skolen?
– Nei, jeg bodde såpass nær skolen at man gjerne stakk hjem til meg i storefri og etter skolen. Skolebiblioteket på Marienlyst var ganske døvt, såvidt jeg husker – eller, i hvert fall ikke noe kjempespennende sted å henge. Men den skolen har en jævlig fin aula hvor jeg var mye og spilte og sånn. Jeg gikk i korps og det preget livet mitt i svært stor grad, kan du si.

Hva er det rareste som har skjedd dere på en konsert?
– Det hender at julenissen og hjelperne hans stikker innom, men ellers veit du jo godt åssen det er, Furu, under konsert har man jo gjerne mer enn nok med å stokke fingrene og huske all teksten og hvordan låtene går og sånn.

Hva er det rareste som har skjedd på Revolver?
– Hmmm. Dette VET jeg at det finnes en del ålreite svar på, men jeg har stort sett aldri vært til stede under de rareste hendelsene. For å gi et litt knirkete, selvsentrert svar, tror jeg at den første avviklingen av Klubb Dagsnytt 18 – hvor man altså hadde klart å samle en full bar til å høre på Dagsnytt 18 på en fredag, sendingen satte i gang, alle klappet og så så på usikkert på hverandre (for hva faen gjør man da? Skal man bare sitte stille og høre på? Skal man være et Ricki Lake-aktig publikum og oooohe/brøle av ting? Finnes det drikkelek-regler?) var ganske rart, både på en morsom og nokså ubehagelig måte.