Guide: Sånn får du en kul festival uten å ta med øl på festivalcampen

Det er ikke lenger lov å ta med seg medbrakt alkohol på festivalcamper, men ved å gjøre et par grep kan man ha det like gøy på festival likevel.

b
a

Politidirektoratet instruerte nylig politiet om at russetreffarrangører fra nå av må søke om skjenkebevilling for hele festivalområdet. På spørsmål fra Aftenposten bekreftet også politiet at regelen vil gjelde for musikkfestivaler og festivalcamper.

Det betyr rett og slett at det nå ikke er lov å ha med seg alkohol på festivalcamper. Med andre ord har politiet på eget initiativ sørget for at du MÅ kjøpe øl av festivalen om du skal drikke på campingområdet.

Les også: Norges Idrettsforbund kaster seg på #metoo med veldig rar pressemelding

I den evige konflikten på høyresiden om hva som skal stå sterkest av individets rett til å ikke styres av statlig overformynderi og det privates rett til å tjene masse penger, vant altså bedriftene denne gangen.

Ah, er det ikke flott når staten hjelper gründere og mellomstore bedrifter?

Vi i NATT&DAG har vært på mange festivaler, og vet godt hvor dyrt det blir om man skal kjøpe øl på festivalområdet. For eksempel kostet den billigste boksen med øl på Mablis over 70 kr, og den var bare på 0.3 l. Dermed kommer festivalsommeren til å bli fryktelig dyr for de (og la oss bare innse det med engang, de aller fleste) som ønsker å drikke mens de er på festival.

Det betyr ikke at festivalopplevelsen er helt ødelagt av den grunn. Her er måtene å komme seg rundt alkoholforbudet på festivalcamper og ha en kul festival likevel. 

Spar penger ved å ta masse narkotika før du går inn på området.

Helst noe som varer lenge, som MDMA eller LSD, så du slipper å stadig kjøpe dyr øl. Narkotika er en fullgod erstatning for alkohol, og er jo tross alt mye mindre skadelig. I tillegg nekter staten å regulere lovlig salg, noe som betyr at de aldri vil kunne tjene en krone på rusen din! Win-Win!

Drikk uforsvarlig mye før du drar på festivalen

Om du absolutt være full når du skal på festival, drikk masse før du kommer inn på festivalområdet, gjerne sprit, som gir deg en lenger rus og totalt sett gir deg lenger beruselse for pengene. Sprit er også lettere å gjemme utenfor festivalområdet (for eksempel i en skog, så du kan sitte å drikke alene, og gjerne dele med de under 20, siden det ikke er noen som passer på at du er gammel nok til å være i skogen, i motsetning til campen) da man ikke trenger like store mengder for å vedlikeholde rusen som når man drikker øl.

All erfaring fra utelivsbransjen  alle steder i hele verden tyder på at høye priser på alkohol og strenge skjenketider som det nødvendigvis må bli når det blir skjenkebevilling på festivalcamper, fører til mer fyll og mer vold, så hvorfor ikke på festival også?

Ta opp forbrukslån

Skal du følge reglene til politiet og festivalen kan du jo faktisk kjøpe all ølen din på campen eller på området. Det er allerede dyrt nok å kjøpe campingplass og festivalbånd, så om du i tillegg skal betale 70 kr for 0.3 l øl, bør du, om du som mange på festival, er student, ta opp et forbrukslån for å få råd til ølen.

Men det er verdt det, pengene går jo tross alt til en håndfull ganske rike festival- og øl-gründere!

Les også: Slik kan DU tjene penger til pensjonen din, din bortskjemte drittunge!

Bli naturlig ruset på abstrakt skjønnhet

Du MÅ jo ikke bli full eller rusa på en festival heller. Du kan jo la deg ruse av andre, sunnere ting. For eksempel den vakre naturen på festivalcampen, den vakre musikken du opplever, som Sigrids Don’t Kill My Vibe og den nye singelen til Julie Bergan eller rusen du får av å vite at du er på festival helt edru!

 

Bli hjemme

Har du ikke råd til å dra på festival nå som ølen blir for dyr? Da kan du jo bare bli hjemme alene og se på mobilen og la eldre personer med fast jobb sakte men sikkert ta over alle landets festivaler.

Les også: Gründerbedrift starter barneskole for fremtidige gründere