Topp 6 bra ting som finnes på grunn av Charles Manson

Ond massemorder, javisst, men åpenbart en inspirerende type! Her er noen ting som finnes som en direkte konsekvens av at Charles Manson fantes.

b
a

Nesten 50 år etter han satte en strek over Californias sekstitalls-idyll til fordel for sekterisk vold, døde Charles Manson. Men sangene, bøkene, konspirasjonsteoriene, filmene og dokumentarene om ham vil leve evig:

The Beach Boys-sangen «Never Learn Not to Love»

Manson, som ved siden av å hjernevaske unge jenter prøvde å få en fot innafor Los Angeles’ musikkmiljø, flyttet seg selv og «familien» inn hos Beach Boys-trommeslager Dennis Wilson i 1968. Manson spilte inn noen demoer i studioet til Brian, mens Dennis tok Manson-låta «Cease to Exist», gjorde om litt på teksten, la til noen klassiske Beach Boys-harmonier – og tok full credit for låta «Never Learn Not to Love».

The White Album av Joan Didion

Vi har ikke lest alt som noensinne har blitt skrevet om Charles Manson, men tør likevel påstå at Joan Didions essay «The White Album» fra samlingen med samme navn er den aller beste teksten som er skrevet om Manson-drapene, ja faktisk noe av det beste som er skrevet om hele 60- og 70-tallets California!

Manson Family-albumet The Family Jams

I 1970, mens rettssaken pågikk, spilte deler av Manson-familien inn The Family Jams, et album bestående av låter skrevet av Manson selv. Hør familiemedlemmer som Sandra Good og Lynette Fromme, som senere ble dømt for drapsforsøk på president Gerald Ford, synge linjer som «When you see the children with x’s on their head, if you dare to look at them, soon you will be dead.» :)

Les også: Så er det endelig her: Det dårlige Taylor Swift-albumet

Guns N’ Roses’ coverversjon av «Look At Your Game, Girl»

Strengt tatt en ganske half assed coverlåt, men det kan nevnes at Axl Rose brukte «Charlie don’t surf»-tskjorte hele Use Your Illusion-turneen. Se på’n:

Axl tok senere avstand fra Manson-perioden sin, og Geffen Records betaler nå 62.000 dollar for hver million solgte kopi av albumet The Spaghetti Incident? til sønnen til Wojciech Frykowski, som ble drept sammen med Sharon Tate og de andre som oppholdt seg i Tate/Polaksi-huset den skjebnesvangre kvelden i 1969.

 

Les også: 15 000 forskere: – Alt går til helvete

Denne Lassie-inspirerte sketsjen med Saul Goodman i rollen som Manson

At svenskene sørget over feil Manson

(Skjermdump: Aftonbladet.se)