10 rap- og r&b-låter du må høre denne uka

Nova Amor er norgesledende på rap, r&b og sensualitet. Her er en en Spotify-spilleliste som har litt av alle tre, og i tillegg har internasjonalt tilsnitt!

b
a

Even Skogen, Gøte Strindler, Eli Melby og Kristoffer Jakobsen er N&Ds venner i Radio Nova-programmet Nova Amor (hver fredag klokka åtte!), og nå har de satt sammen en liste med nylig utgitte rap- og r&b-favoritter og samlet de i verdens enkleste format: En spilleliste. Trykk play og så er det gjort. Enkelt og greit.

Spillelista oppdateres jevnlig, og har med musikk fra hele verden. Som en slags «Rap Caviar», bare med bredere horisont?

Eli Melby, Nova AmorEli:

Kehlani – Already Won

Kehlani har fått seg dame og fester med Kodie Shane i helgene. Den seneste utviklingen i Lanis privatliv har hatt stor innvirkning på musikken hun lager. Honey, som kom i oktober, var en klassisk RnB-gitarballade som hintet om et nytt, balansert og bedre liv. Deretter kom Already Won i slutten av november, som er noe av det beste jeg har hørt av RnB i år. Jeg får frysninger når Lani drar tidløse Brandy-esque melodilinjer på bridgen. Både Timbaland og flere musikkspalter tar feil når de drar den kjedelige analogien mellom Aaliyah og 2010-årenes Baby girl Kehlani. Hun kommer nemlig ikke primært ut fra Aaliyahs arv, men heller klassisk vestkyst hyphy, og Brandy og Monica. Jeg blir lykkelig av hennes lykke. For en lyd!

Booba – Friday

Fansen har ventet i flere år på Boobas niende album, Trône. Albumet innholder låtene DKR og E.L.E.P.H.A.N.T som ble hypa på radio allerede sommeren 2016. Så man kan tro folk har vært utålmodige. For de som liker Boobas signatursound hvor tunge og melodiske basslinjer over autotune er i sentrum, anbefaler jeg andresporet Friday. Her får den “nye” franske lyden plass, en lyd som rapinteresserte nordmenn flest oppdaget med PNLs braksuksess for noen år siden. Melankolsk synger Booba blasert om sin ti år lange karriere som kongen av fransk rap. Ha google translate oppe mens du svever til denne.

Gøte StrindlerGøte:

Kid Jallow – FaceTime (Remix) feat. Tarequito & Lani Mo

Svenskene har stjelt og stjelt og stjelt og stjelt og stjelt og ja, du skjønner, i 2017. Og jeg elsker det! Det er ikke stjeling engang, jeg trekker det tilbake. Det er hyllester, det er oversettelser, det er bare bra. Det er sånn musikk skal være for tiden. Hemningsløst og internettete! Den her minnet meg på den fantastiske Replay (co-written av godgutten Sean Kingston), og takk for det, for jeg skal spille begge neste gang vi er DJ`er!

RO$ – Woke Up feat. Vinter (Prod. Von Haartman)

I løpet av høsten har RO$ og produsent-fabrikken Von Haartman (han er ikke en fabrikk altså, det bare virker sånn)  sluppet fire singler. Alle er bra! Denne er kanskje best! Den har fått en nydelig video også vet du. Så jeg får nesten lyst til å være pompøs og si at «RO$ er faen meg best fra Swea i 2017» og jeg er uansett ikke langt unna fasit, selv om ingen har fasit.

AVGVSTVS – For All Tid feat. CASTROW

Vil du ha en blanding av Cez og Skurken? Værsågod! Jo bare hyggelig. Ice city boys det her altså, med alle betydninger. De kjører yacht, vroom vroom! Det er fett!

Even SkogenEven:

Kamaiyah – Successful

Broren din døde nylig av kreft, og det offisielle debutalbumet ditt er utsatt på ubestemt tid pga. problemer med plateselskapet og tillatelsen til å bruke noen samples. Hvordan takler du med det? Hvis du er som Kamaiyah, lager du en ny mixtape på egenhånd «for the fans» og slenger ut en ny singel, med tilhørende utrolig glad musikkvideo, fra det ikke ennå utgitte albumet ditt. Og gjør helst alt sammen uten å klarere det med plateselskapet ditt først. Etter litt frem og tilbake er nå singelen Successful endelig ute både på Spotify og Youtube, og for en livsbejaende perle av en låt det er! Nova Amor heier på deg Kamaiyah! PS. Sjekk også ut den supre mixtapen Before I Wake på Spotify.

Kap G – Marvelous Day ft. Lil Uzi Vert & Gunna

Kap G, mannen med den flotteste sleiken i hiphop, vil ikke være noe dårligere enn Kamaiyah, og har sluppet sin egen gla’låt sammen med følelsesmennesket Lil Uzi Vert, og den litt mer jordnære Gunna.Marvelous Day er en velkjent hyllest til alt det du forventer at en rapper i 2017 skal bry seg om; å få det til å regne, merkeklær, damer, drinker og flyturer til Dubai. Kap G er i storform (brannfakkel: har han noen gang vært bedre?), Uzi svever følsomt avgårde på refrenget, mens Gunna gir låta den nødvendige bakkekontakten. Resultatet er en It Was A Good Day anno 2017.

Nebu Kiniza – Wake Up ft. Lil Yachty

Denne låta er det perfekte soundtracket når jeg står opp for å skrape flaxlodd-adventskalenderen min. Mer av dette takk!

Kristoffer JakobsenKristoffer:

T-Pain – Textin’ My Ex Feat. Tiffany Evans

Ok, så var ikke det siste T-Pain-albumet noe å hoppe på strippestanga over, men vi fikk i hvert fall et spor som kanaliserer alt det gode som finnes i T-Pain. Det er T-Pain med alle sine svakheter, det er T-Pain som i kjølvannet av sangen oppfordret alle som ble fristet til å tekste eksen sin å gå inn på en pornoside og onanere for å bli kvitt impulsen (tips!), det er T-Pain som drikker Patròn og er ensom, og vi elsker deg like mye for dine svakheter som dine styrker, T-Pain.

Jhené Aiko feat. Swae Lee – Sativa

Norgesaktuelle Jhené Aiko slapp en grovt undervurdert skive for et par måneders tid tilbake, og et høydepunkt fra denne er denne nydelige hybriden av en kjærlighetslåt og røykelåt. Swae Lee viser igjen hvordan han er verdens beste på hooks (ref. Unforgettable), og Jhené og Swae spiller på tiltrekningen som dukker opp i de sene nattetimer mellom to fordrukne og steine individer. Plata til Aiko heter Trip, og tar for seg diverse psykedelika på rnb-vis, så her er det bare å dra på seg batikk-t-skjorta og lene seg tilbake i sofaen.

Se også: Intervju med Unge Ferrari og Cherrie