Det aller verste som skjedde i 2017

Kari Jaquesson dro til Syria, alle snakket om kryptovaluta, alt-right ble normalisert, P3-artister covrer P3-artister som covrer P3-artister, og Ørjan Burøe klarer selvsagt ikke å være morsom.

b
a

I fjor var det Pokémon Go-kronikker, «Kjære Mark» og Tore Renbergs Trump-sang, og nå er det nok en gang det tid for at en «viss» gratisavis med glimt i øyet, småstein i skoa og mye snert oppsummerer det verste i året som har gått på en litt sånn fiffig og småironisk måte. Let’s go! ;-)​

#Metoo​

Vanskelig å skulle sette en såpass positiv bevegelse i en spalte som tar for seg årets verste greier, men siden det tar opp i seg alt det kjipe som har skjedd gjennom ALLE år så er det like greit å putte det her. Her også, kan man kanskje si.

#Meetoo​

Det er påfallende ofte de litt eldre mennene med rykter på seg som lirker inn en ekstra e i årets store hashtag. Freudian slip-skrivefeil for menn som bare støtter bevegelsen for å dekke over egen trakassering, eller offisiell hashtag for de som mener den korrekte har gått for langt?

Les også: Norges Idrettsforbund kaster seg på #metoo med rar pressemelding

Bitcoin​

Hvordan vet man at noen har investert i Bitcoin? De snakker om det. De snakker om det HELE tiden. Det er sikkert bra med en desentralisert valuta og sånn, men for guds skyld SNURP IGJEN SMELLA, kompis. Alle vil bli rike raskt, men ingen vil høre deg snakke engasjert om splitting, ICOs, Kinas kryptopolitikk og blokkjede på vorspiel. I 2013 skrev vi om narkotikahandel på det mørke nettet. På den tiden kunne man få ett gram MDMA for 0,4 Bitcoins, som omregnet til dagens kurs tilsvarer: 380.615 kroner (!). Moralen i historien er: Say no to drugs :)

Kari Jaquesson dro til Syria som trim-dronning og koko-konge og kom – kanskje ikke overraskende – hjem som ekstremist :-) ​

I et innlegg på Facebook gikk hun ut med helhjertet støtte til krigsforbryteren Bashar Al-Assad sitt regime og hevdet at hjelpeorganisasjonen De Hvite Hjelmene er terrorister – noe som førte til bred dekning i Dagbladet.Vi savner gode gamle dager, da det var nyheter i avisene, Jaquesson var en greie med rare, seksuelle undertoner på God Morgen, Norge, og SKRULLINGER fikk lov til å være SKRULLINGER uten at det ble gjort noe poeng ut av det i offentligheten.

Olav Brostrup Müller prøvde å forklare Emmanuel Macron med begrepet «normcore»​

Olav Brostrup Müller, mannen med den mildt sagt gullkantede avtalen som går ut på å være fast spaltist for NRK Ytring, leverte denne friske og oppklarende karakteristikken av Frankrikes nyinnsatte president ved å sammenligne ham med «klesstilen» normcore. Ungdommelig! Vi fant aldri ut hva han mente med det. Å klikke på saken var uaktuelt.

Valget​

Dette hadde vi egentlig glemt, men når vi tenker etter så husker vi at det var helt jævlig. Noen bunnnoteringer var MDGs musikkvideo, gliset til Jonas Gahr Støre på den mislykkede reklameplakaten, statsministerduellen fra Tromsø der NRKs krampeaktige forsøk på humor tok all oppmerksomhet fra politikken, VG-kommentatorenes elendig skjulte FrP-propaganda, Linda Hofstad Helleland og Ola Borten Moes vaffelselskap, da vi ble avvist av Siv Jensen på Arendalsuka og, ikke minst, resultatet.

Det eneste positive med årets valg var videoen fra Arbeiderpartiets valgvake idet de første prognosene kom klokken 21 – og vår egen valgdekning da :)​

Astrid S’ cover av Cezinandos «Vi er perfekt men verden er ikke det»​

HER-RE-GUD (!) for en slitsom setning å skrive. 2017 er året NRK P3 offisielt har gått for langt. P3-artister covrer P3-artister som covrer P3-artister som … Eller hvordan var nå dette igjen? I et forsøk på å gjøre Cezinandos låt til «sin egen» gjør Astrid S det man ofte gjør når man covrer: synger litt off-beat, litt «rart» og vekselvis veldig sakte og veldig fort. Det er dessverre ikke bra nok :) Spill noen nye artister :)​

Den generelle følelsen av vag uro ​

*grøss*

Nettavisen​

This is why we can’t have nice things. Nominert til Årets verste stemme i fjor, så det sier litt at vi tar det med i år igjen. Nettavisen er et av de nedrigste tilfellene i norsk offentlighet. Avisa som tidvis fremstår mer som Gunnar Stavrums blogg er en hatefull propagandamaskin og storgrossist i markedet for faktaresistent klikkhore-journalistikk.  Norge er et helt greit land å bo i. Uten Nettavisen hadde det vært legendarisk.

Les også: «Best of» Norges dårligste nettavis Nettavisen

ADL skal spille ABB​

 «Hei, Iselin, det er Anders Breivik, kommandør i den norske antikommunistiske motstandsbevegelsen. Jeg er på Utøya og ønsker å overgi meg.»

​Dette kom i Guinness Rekordbok som årets sykeste nyhet (tror vi). Men hvorfor gikk ikke rollen til Christian Rubeck, som faktisk ligner på ABB?

​Oslo 31. august, Mammon sesong 2 og musikkalbumet «This Is Autism» er offisielt ødelagt for alltid.

At fidget spinners ikke reddet oss

Ut av det blå kom et rart, tilbakestående, lite finger-
helikopter. Og tok fatt i nasjonen! Barn sluttet å gråte, ungdom sluttet å nettmobbe, voksne, så snart de fikk prøvd den lille rakkeren selv, sluttet å hånle. Alt dette kunne dog ikke tatt noen på senga, ettersom de for øyeblikket herskende tilstander naturligvis også gjorde seg gjeldende innenfor duppedingskulturen som innenfor alle andre av livets områder: Hverdagens vante orden var avløst av et stadig mer omseggripende kaos, fremtiden syntes uforutsigelig, fortiden ugjenkallelig og alle dagliglivets foreteelser så vilkårlige, at man for så vidt kunne forestille seg hva som helst, for den saks skyld også at ikke en eneste dør i verden lenger kunne åpnes, eller at hveten vokste med akset ned, ettersom det kun var symptomene på den destruktive desintegrasjon som var merkbare, mens årsakene forble uoverskuelige og abstrakte, følgelig var det ingenting annet å gjøre enn hardnakket å gripe til hva som helst, bare det var håndgripelig. Kunne fidget spinneren frigjøre oss fra følelsen av forvirrelse og fortapelse? Kunne den være et rom for meditasjon, isolert fra forfallet og det evinnelige jaget som jager oss like mye som vi jager det? Akk, nei. Det ble litt dølt i lengden, ass.

Minerva​

De er litt lolle, da :)

Ørjan Burøes parodi på Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen​

Så fint, Ørjan :-)  Vet du hva som også er fint? Å se på kvinner som mennesker ;-)

Normaliseringen av alt-right​

Det måtte skje. Etter den kollektive alt-right-panikken etter valget i fjor, startet motstanden friskt i 2017 med memes om at Richard Spencer ble slått i trynet og seriøse debatter om hvorvidt det var greit å banke nazister, men så svingte pendelen. Selvfølgelig. Hjulpet fram av en stadig mer rabiat Trump og en proporsjonalt tiltagende apati i mediene, skulle rasistene begynne å menneskeliggjøres og lyttes til. Merkelig nok hjalp det ikke engang at folk fra disse bevegelsene fikk selvtillit, tok til gatene og utførte vold – nå var vi visst lei av fordømmelser. Det hele toppet seg i november da New York Times publiserte et portrett av nynazisten Tony Hovater uten i det hele tatt å problematisere eller kontekstualisere det politiske synet hans. Det er faktisk ikke normalt å ønske å drepe andre mennesker, ass.

Les også: Alt-right-humor: Går Sam Hyde og showet Wold Peace over streken?

Boblere: Jarle Aabø, Ferrari i D2, Melk og Honnings Oslo-sommer-spalte, Lil Peep, Lil Peeps død, Saudi-Arabia, Trump, Nord-Korea, Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, bra utesteder som legges ned og erstattes med dritt, folk som forklarer hvorfor Thelma «ikke var spesielt bra, sånn egentlig», Morgenbladets Etiker, XXXTentacion, Torgrim Eggen, Lars Saabye Christensen, Jan Guillou, Da Tix brukte 400.000 på en yacht med PA-anlegg i et forsøk på å kuppe VG-lista, Bængshot-debatten, Snømannen, Vine-kjendisen Jake Paul, Jake Paul med låten «It’s Everyday Bro», Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Louis CK, menn generelt, Øystein Stray Spetalen, Ektenyheter, Eminems Trump-freestyle, menn igjen. ​

årets verste