Er det egentlig noen som IKKE liker Cezinando?

Noen ganger og andre er nominert til Årets musikkutgivelse.

 

b
a

Prisen for årets beste album gis til årets beste, norske musikkutgivelser ifølge NATT&DAGs redaksjon og lesere. Vi plukker, dere velger. Stem på den du liker best her:

 Stem på årets musikk!

Du kan lese mer om de nominerte i alle kategorier i den nyeste utgaven av NATT&DAG, som er ute nå.

Prisutdelingen skjer på Årets beste-festen på Sentrum Scene 3. februar. Hold av datoen!

De nominerte til Årets beste album er:

  • Cezinando – Noen ganger og andre 
  • Broen – I <3 Art
  • Charlotte Dos Santos – Cleo

CEZINANDO
Noen ganger og andre

Cezinando har i løpet av 2017 opparbeidet seg en unik posisjon i det norske musikklandskapet: Han er noe så sjeldent som en artist som treffer både de hylende småjentene, storesøsknene deres og deler av foreldresegmentet. Noe så sjeldent som en norsk rapper det er god, gammeldags popstjerne-hysteri rundt: Det er autografkøer, tatoveringer av tekstlinjer, det er den verdensomspennende SKAM-ordenen og limbo med både Lindmo og Skavlan. Selv kommer han fra Cezinando-kaoset med integriteten i behold. Fordi det som ligger til grunn for den enorme suksessen er den udiskutabelt kvalitetsbefengte musikken hans.

Les også: Cezinando: – Jeg vil jo bli størst

Årets beste coverEtter to monsterhits på vårparten var det bygget opp vanvittige forventninger til Noen ganger og andre. Resultatet ble et banebrytende album i norsk rap-sammenheng. I en tid der amerikansk rap blir stadig mindre rappete, og stadig mer emo, traff Cezinando tidsånden perfekt. Der han på gjestevers med andre rappere fremstår selvsikker og leken, er tonen på hans tredje album utleverende og sårbar, med tekster som skildrer oppveksten med moren, ensomhet, usikkerhet og ungdomskjærlighet. Det funker nesten aller best når han beveger seg så langt unna det klassiske rapformatet som mulig, som på «Tommelen på vekta», som rett og slett ikke kan karakteriseres som noe annet enn en nydelig pianoballade.

Les også: Anmeldelse: – Cezinando er en overskridende artist full av mot

 

Cezinando forener gamle og unge hiphop-hoder, han frelser nye, han er respektert av undergrunnen og den eldre generasjonen (er det egentlig noen som IKKE liker ham?). Noen ganger og andre kommer helt sikkert til å ende opp på absolutt alle Årets beste-lister i alle redaksjoner i landet, og vi skal ikke leke noe kulere enn at vi sier oss enig.