Bård Dyrdal fremmer et etterlengtet og saklig budskap om rus

Politioverbetjent Bård Dyrdal er den første politimannen i aktiv tjeneste som også inntar et særdeles aktivt standpunkt mot forbudspolitikken.

b
a

Prisen for årets stemme går til en person som har hevet nivået på den offentlige debatten det siste året.

Det gjelder alle årets tre nominerte, som er valgt ut av NATT&DAGs redaksjon. De er alle vinnere, men her kan du stemme på den du liker aller best:

Stem på Årets stemme!

Du kan lese mer om de nominerte i alle kategorier i desemberutgaven av NATT&DAG, som kom ut 8. desember. Prisutdelingen skjer på Årets beste-festen på Sentrum Scene 3. februar. Hold av datoen!

De anre nominerte til Årets stemme er:

Bård Dyrdal

Siden desember i fjor har politioverbetjent Bård Dyrdal engasjert seg aktivt i rusdebatten og for alvor brakt denne på banen i politiets egne rekker.

Med sine kronikker i blant annet politiaviser som Politiforum har Dyrdal skrevet seg selv inn i historien som den første politimannen i aktiv tjeneste som også inntar et særdeles aktivt standpunkt mot forbudspolitikken. Ved å bringe rusdebatten til i politiets indre har han lykkes med å fremvise holdningene som herjer internt, der kolleger raskt går til angrep på hverandre om enkelte tabuer utfordres.

Dyrdal har i ettertid vært upopulær blant mange av sine kolleger, men kom sterkt tilbake etter en debattpause på våren. Takket være sin solide tilstedeværelse i media har han i år bidratt til å bringe et etterlengtet perspektiv til arenaen for norsk rusdebatt.

I samarbeid med Paul Larsson har Dyrdal nå stiftet LEAP Scandinavia, en nordisk gren av den internasjonale organisasjonen LEAP som består av politifolk, tollere og andre lovforvaltere som arbeider for en ny og evidensbasert ruspolitikk. Organisasjonen blir et velkomment motstykke til Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), lobbyorganisasjonen som arbeider for å «styrke kampen mot narkotika».

Les også: Podcast om rus: Hva slags ruspolitikk vil velgerne egentlig ha?

Som representant for LEAP driver Dyrdal også med informasjonsarbeid, blant annet med foredrag om rus for ungdom. Her diskuteres det rundt avhengighet og farene ved rusbruk, med nye rusvettregler og fokus på trygghet og selvkontroll.

Det er smått utrolig at det nå finnes politifolk som lykkes med å fremme et saklig og rasjonelt budskap om rus til ungdom. For dette og hans innsats med å trekke rusdebatten frem i politiets egne rekker, nomineres Bård Dyrdal til Årets stemme.​