Lekende Lett er ute med ny låt: – Det må være litt drama

– «Søndag» er jo kanskje litt mer euforisk enn det vi har gitt ut tidligere, mener Lekende Lett.

b
a

Lekende Lett slipper sin femte låt, og den handler om den syvende dagen i uka: søndag, noe som også har gitt opphav til låtas navn («Søndag»). Vi tok en prat med menneskene som utgjør den tidligere MYSTISKE duoen: Synne Bønes og Kristian Stockhaus. 

Låta heter «Søndag», men dere slipper den på en fredag. Det ultimate opprør!
– …

Neida, men tenkte dere over det?
– Hmm… altså man må jo bare varme opp til søndagen på fredagen. Tematikken er jo søndag, men låten er jo mer fredag i stilen. Det må være litt drama, ellers hadde det fort blitt blues av hele greien.

For folkemusikk fra svarte slaver i USA vil vi ikke ha noe av!! 

Men Synne, du synger om å koke opp egg og bacon. Her synes det nesten maktpåliggende å spørre: koker du baconet?
– Nei, nei nei, jeg pleier å steike baconet. Men det er jo et godt gammalt ordtak det «å koke opp» noe.
– Så å koke opp noe er vel bare å lage noe. Akkurat nå sitter vi og koker opp svar til det der NATT&DAG-intervjuet.

Hvordan steiker man perfekt bacon?
– Jeg synes man skal ta det på gefühlen. Smekke det i pannen, ta litt salt og pepper på. Og så er det deilig å steike egget i baconfettet etterpå. 

Fett.
– …

Les også: Lekende Lett: – Vi vil gjøre vanlige ting fete, istedenfor å gjøre fete ting vanlige

Videre synger du om å la kaffen trekke tre minutter, før du trekker deg tilbake og trekker teppet over titsa. Hvorfor «titsa» og ikke «pupper» – som faktisk NESTEN rimer på minutter?
– Det blir litt kjedelig om man alltid skal bruke klassisk stavelsesrim. Denne linjen er jo et godt eksempel på allitterasjon, også kalt bokstavrim. Et eksempel man gjerne kan ta inn i lærebøkene på grunnskolen. Hele 7 (!) ord som begynner på «T»!

Tok det lang tid å koke opp den linjen?
– 0,453 minutter, cirka. Om jeg husker rett.

Har«Søndag» også en hemmelighet, som det at «Bli Hos meg» varer like lenge som et gjennomsnittlig samleie (5 min, red.anm.)? 
– Låten varer i 3,47 min, så det er jo ca den tiden det tar å trekke kaffe og helle den oppi en kopp og ta første slurken. Men det var bare noe vi kom på nå. Vi gjemmer alltid ting i låtene som samples som akkompagnerer teksten og lager dybde, det skal være litt skattejakt å høre på LL. 

Kan dere beskrive«Søndag»? Låten altså…
– Hvis man skal analysere sangen litt grundig så har vi en ganske seig 808/80´s-duftenes beat i 75 bpm i bunn, sangen er krydret med frenetiske congas og el-gitar licks som Kato Ådland har spilt. Bassen er det melodiske alibiet i sangen, i front ligger det en 90´s house/trance-aktig synth som durer på i 150 bpm og driver sangen fremover. I tillegg er det en del samples, bla fra en samurai-film og Synnes vokal forteller narrativet og leverer hooken.

Skiller den seg på noe vis fra de andre låtene deres?
–«Søndag» er jo kanskje litt mer euforisk enn det vi har gitt ut tidligere, men jeg synes den lager en rød tråd til alle de tidligere sangene.

Kommer dere noen gang til å slippe mer enn én låt om gangen? Eller er det liksom en særegenhet som dere kommer til å omfavne i all evighet?
– Det hadde vært sykt å slippe et album med én episk sang, det har vi ikke testet ut enda. Nå som vi er klare med«Søndag» er vi i gang med en ny singel. Men om det blir noe EP eller album, det får vi bare vente å se.

Skal alle dagene i uka får hver sin sang?
– Har ikke alle dagene i uken hver sin sang allerede?

De kan få en til. 

Hvilken film bør man se på en søndag?

Kristians Topp 5 søndagsfilmer: Kong:Skull Island, The Mask, Falling Down, Braindead, Zodiac.

Synnes Topp 5 søndagsfilmer/serier: The Office (serien), Pitch Perfect (alle filmene, men eneren er best), Little Miss Sunshine, Despicable Me, 17 Again. 

Takk! Jeg spurte egentlig bare om én film, men ti går bra det, altså! 

Les også: NY TREND: Dabbing mot kreft

Og hva bør man, så langt det er mulig, unngå å gjøre på en søndag?
Synne: – Jeg syns jo det er veldig viktig å slappe helt av iblant. Jeg jobber 5-7 dager i uken i tillegg til Lekende Lett. Da er det viktig å ha en dag der man ligger helt flat, eller går på fjellet eller i skogen.
Kristian: – Det man absolutt bør unngå, det er å være på telefonen! Kan gjerne bruke mobilen til å ringe en tjommi og høre om vi skal henge, men så er det bare å «glemme» telefonen nederst i sokkeskuffen.

Quiz: Hva er den verste dagen i uka?
S: – Jeg synes hele uken er py og fin. Men om jeg må velge er det onsdag. Jeg tror alltid at det er torsdag og at det er én dag igjen til en slags helg, men så er det to dager igjen og det suger å komme på det.
K: – Jeg synes alle dagene har noe eget ved seg.

Det er riktig svar! 

Lekende Lett spiller på By;Larm fredag kl. 21.00 på Doga og lørdag kl. 00.30 på Blå. 

Lekende Lett