TREND: Niåringer dabber på Snapchat mot kreft

Zeitgeist the Story: Amerikanske niåringer bruker Snapchat til å ta avstand fra kreft.

b
a

Kreft er sykdommen som bare tar og tar, men den nymediale tidsalder er heldigvis tidsalderen som bare gir og gir.

Sånn sett burde vi ikke bli sjokkerte over noe som helst lenger, og det blir vi da strengt tatt heller ikke — frem til nå.

I det siste har Snapchat fått mye kritikk for å ha endret brukergrensesnittet, uten at det ser ut til å bry amerikanske niåringer. De er nemlig mer opptatt av noe mye viktigere: å ta avstand fra kreft, det skriver Mashable.com.

LES OGSÅ: Norske skoleelever oppsumerer 1900-tallet

 

Det gjør niåringene (selvsagt!) ved å bruke Snapchat, det ene verktøyet de kjenner og behersker til både fingertuppene og -spissene, og med det ene formspråket som står igjen etter den digitalt drevne utrenskende kulturrevolusjonen vesten har gjennomgått de siste par-tre tiårene: dabbing.

Konseptet er enkelt og idiotisk: Legg til den dabbende bitmojien oppå et screenshot av andre dabbende Bitmojier for å vise at du er negativt, og ikke positivt, innstilt til den grusomme sykdommen kreft.

Vi vet ikke helt om dette gir oss håp for fremtiden eller om det mest gir oss lyst til å dø. Sånn sett har ikke dette påvirket følelseslivet vårt i nevneverdig grad. Men om det lokket fram et lite smil i munnviken vår? Ja, det gjorde det :-)

LES OGSÅ: Her er 5 ting du ikke visste om «Norske byggeklosser»