De beste rap- og rnb-låtene du gikk glipp av i mars

Har du BARE hørt på Drakes «God’s Plan» i mars? Ta igjen litt av det tapte nå, da.

b
a

NATT&DAGs venner i radioprogrammet Nova Amor, (som er Norge beste rap- og rnb-program som går hver fredag klokka åtte på Radio Nova) har satt sammen en ny liste der de deler sine rap og rnb-favoritter akkurat nå – for at du skal få mulighet til å lytte til det du har oversett i løpe av måneden.

Faduma

070 Shake – Lost in Love

070 Shake slapp nylig en EP bestående av seks spor med tittelen Glitter. «Lost in Love» er det tredje sporet, og her dealer Shake med temaer som kjærlighet og seksualitet. Shake er vanskelig å plassere i en enkel kategori, man vet aldri hvor man har hun. Tekstens realness er kombinert med en leken trap-produksjon, som ved noen enkelte steder kan gi litt Jersey Club-vibes. Det er også verdt å sjekke ut de andre sporene på EP’en.

Lil Reek – Rock out

«Rock Out» er Lil Reeks første singel, og er laget i samarbeid med den franske DJ-en og produsenten Brodinski. Brodinski er mest kjent for sine techno/house-produksjoner. Men en dag var han sånn la meg flytte til Atlanta og lage trap. Der samarbeidet han med en rekke artister, deriblant Kanye West på Yeezus-albumet. Også møtte han sikkert Lil Reek, og sammen har de laget en banger!

HØR LISTA HER, DIN MUPPET

Gøte

ZieZie – Fine Girl

Vår14: Future – Look Ahead

Vår15: RiRi – Bitch Better Have my Money

Vår16: Mwuana – Yeah Right

Vår17: Skinz – I Min Zone

Vår18: ZieZie – Fine Girl

Tips: Lag din egen sånn her liste (vanskelig), du blir i så sykt godt humør :D  

Hva er GREIA med fransk hiphop?

Doja Cat – Wine Pon You feat. Konshens

Big up til alle mine 2012`ere som hørte på «So High» når Doja var «the original soundcloud artist!», og ikke når alle andre gjorde det i 2014! (yeah i said it!). Dette er en megafin låt. Doja 4evr <3!

Even

Drew Banga – Multi Color ft. 1-O.A.K., Ymtk, WADE08 & Amen

Mange kokker betyr ikke alltid mye søl, og når alle kokkene er våryre og fra the Bay-area, betyr det en sykt bra rap&rnb-hyllest til den ene kjærligheten. Den som gir litt farge til den grå tilværelsen din, som du kan du kan le av alle haterne med, og den personen som drypper mest saus av alle.

Ros – Head 2 Toe

Favoritten Ros er tilbake med ny singel, og den handler om å kjøpe nye sko og drikke masse champagne mens du har det gøy med vennene dine. Ikke banebrytende der altså, men Ros har perfeksjonert den materialistiske poprapen sin, og kombinerer den med en ekstremt smittsom selvsikkerhet. «Head 2 Toe» er et feel good-anthem for når du skal henge med de BESTE vennene.

NATT&DAG spør: Snow Boyz

Kristoffer:

Jireel – Fast

Jireel er ikke snauere enn at han gir ut et album på 18-årsdagen sin han kaller 18, i tillegg til at han vant prisen for «årets artist» under svenske P3-gull tidligere i år og «årets nykommer» på svenske «Grammis». Jireel profeterer også på debutplata si at han er «man of the year», og er det noe sjangeren hiphop elsker, så er det unge og friske artister som erklærer seg selv som verdensmestere. På «Fast» sverger Jireel til sjangeren «kraft-rnb», og Jireels fremste våpen, (stemmen) får virkelig bein å gå på i denne nydelige sangen om tapt kjærlighet.

Kyle – Playinwitme feat. Kehlani

Da Kyle og Lil Yachty slo sammen hodene på den barnerim-aktige «iSpy» i fjor, var vi vel få som trodde at den kom til å bli SÅ stor. 500 millioner streams senere på Spotify har Kyle ikke klart å reprodusere hitmagien, men her er han i hvert fall i samme sporet, med en kanskje like fengende barnlig låt om å leke. Ikke akkurat feil å ha med selveste Kehlani, heller.

Eli

Juls – Your Corner feat. Nonso Amadi

Britisk-ghanesiske Juls ga ut den fantastiske EPen Ojekoo rett før jul. Det fem spor lange prosjektet blir gjestet av blant andre Nonso Amadi, den nigerianske artisten bak en av 2016s vakreste låter. «Your Corner», Amadi og Juls’ samarbeid på EPen, er både blått melankolsk og sensuelt. Hybridsjangeren Afro&B har aldri fremstått mer krystallklar.

Drake – Nice for What

Drakes bidrag til MeToo-bevegelsen er en oppvisning av kvinner i film- og musikkbransjen over en Murda Beatz-produsert bounce-track som sampler Lauryn Hills Ex-Factor. Hjertet mitt var vunnet allerede før han refererer til ikon og D4L-medlem Fabo. Se videoen og føl deg empowered. Om det er denne magien Drake velger å gi oss nå i april, kan man bare vente og drømme om hva han slipper når vi nærmer oss sommeren.

3 filmer du bør se etter å ha sett NRKs hiphop-dokumentar «Takin Ova»