Spilleliste: Nye låter fra EMIR, Myra, Larsiveli, King Skurk One, Blytt +++

Best akkurat nå! Denne uka! Vårsola er oppe og du må høre ny musikk!

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista! Hør og følg!

Se også: Gaahl om black metal, det isolert hyttelivet og om hva moren hans synes om ham

Jenny Hval – Spells

Det er fint når Jenny Hval lager tilgjengelig poplåter. Det må det være lov å si. «Spells» er en nydelig, tilgjengelig poplåt.

EMIR – Hvis vi må (feat Charlie Skien)

Vi har hørt rykter om at EMIR hadde et riiiiimelig ublidt møte med et spisst gjerde når han på død og liv MÅTTE hente en pizza som Charlie Skien hadde kastet opp på et tak, men vi tror ikke det er det denne låta handler om. Synd, for da hadde den vært enda litt bedre.

Myra – Hola

Hallaien! Myra er tilbake med sin beste låt hittil, og serverer også Norges beste uttale av «London». Skulle ikke vært lov, men nå er det jo vår, og denne låta må jo være PERFEKT å ta med seg inn i våren.

Blytt – Closer

Selv om dette er en debutsingel er Blytt på ingen måte et nytt prosjekt. Duoen figurerte i kulissene i Bergen på begynnelsen av 2000-tallet, og var å finne på plakater med Annie, Erot, Røyksopp og gjengen. Mens de ble superstjerner, prioriterte Blytt doktorgrader(!) og det er altså først NÅ de slipper sin første singel. Eldre, smarte som faen, og med en nesten skremmende popteft.

King Skurk One – Biter på negla

Det kan jo bli for mye syngerapping om følelser også?! Noen ganger vil man bare ha bars på bars på bars om penger, fitte, mornings! Skurken er heldigvis også på farten denne fredagen, med en enorm oppvisning i «all things 501». Fitte blir haia, Cappelen Jensen får shitten fra kaia, god helg!

L.U:N.A – Han.

Tredje låt ut fra den ferske bergenseren med det mildt irriterende stiliserte navnet. Låta er heldigvis ikke irriterende i det hele tatt. I likhet med (litt for?) mange andre unge rappere om dagen glir synging, rapping, vers og refrenger over i hverandre, men L.U:N.A. har noe eget ved seg. Og hun har Han.<3:)

Larsiveli – Baby

Hortens store sønn er fortsatt på rehab, men det betyr ikke at han ikke klarer å gi ut låter som kan komme seg rett inn på vår Best Akkurat Nå-liste. «Baby» fikk ganske mye oppmerksomhet allerede før den var ute, og «head of music» Mats Borch Bugge i P3 skrev i et tweet på tirsdag at det var «hans virkelige gjennombrudd». Vi er enige! Musikkhodet skrev også «Dæng, dæng!!» men der sitter vi litt på gjerdet ennå.

Les også: De beste rap- og rnb-låtene du har gått glipp av

Jenny Hval