Videopremiere: BLYTT starter på nytt med blanke ark – og synther og trommemaskiner

Fredag! Ny video fra BLYTT!

b
a

For noen uker siden debuterte BLYTT med singelen «Closer», som egentlig hørtes litt for bra ut til å være en debutsingel. Det kunne visst forklares med at bergensduoen egentlig er noen ringrever, som figurerte i kulissene i Bergen på begynnelsen av 2000-tallet, før de bestemte seg for å prioritere… doktorgrader?

Se musikkvideo til «Closer» nederst i saken!

Hva er «BLYTT»?
– BLYTT er en pop-act fra Bergen. Det er to av oss – Kjersti og Lars Jacob – men vi regner i grunnen vår eminente produsent Njål Paulsberg som å være de facto-medlem. Vi pleide å drive klubben Powerblytt back in the day, og ga ut noen tolvtommere på midten av totusentallet, men BLYTT er blanke ark. Blanke ark med veldig mange synther og trommemaskiner på.

Hva er det egentlig som skjer i musikkvideoen?
– Musikkvideoen er visjonen til strålende Hildegunn Wærness, som har drømt frem og regissert videoen. Vi kan neppe artikulere noe som forteller historien bedre enn den gjør på sin egne, vakre, mystiske måte.

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Nicolay Ramm

Vi trodde Italo-housen var død, vi! :P Har vi feilberegnet de musikalske trendene helt?
– Hehe, vi registrerer at italohouse-merkelappen har blitt brukt om «Closer», men slik vi ser det er vi et bona fide popband. Snart to tiår med DJ-ing har selvsagt satt spor, men vi føler uttrykket vårt er infisert med like deler Rimini og rave-tolvere, like deler Berlin og bass, like deler scandipop og synthpop. 

Hva skjer i Bergen om dagen? 
– Bergen er alltid seg selv. Uoppsummerbar, med andre ord. Men takk og lov for at Evigheten gir ut fine ting, at Annie er i studio med vidunderlig nytt materiale, og at det er flinke folk overalt som gjør nye ting på nye måter, og gamle ting på nye måter.

Sjekk ut videoen til «Closer» her!