Spilleliste: DETTE er ukas beste låter

MachoMayne, Death Grips, Snail Mail og Peter Estdahl er bare NOEN av de vi har med på Best Akkurat Nå-lista fra uka som var.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista. Hør og følg!

LES OGSÅ: Nova Amor gir deg den beste rap- og r&b-musikken fra mai

Kamelen – Hon e fin

Kamelen har blitt forelsket! Eller har han bare blitt interessert i politikk? For på coveret figurer Erna Solberg, så låten er åpen for tolkning. «Hon e fin» er en lengtende og mellow kjærlighetslåt som passer perfekt både når man er forelsket og når man føler seg ensom – eller kanskje begge deler.

Les også: Vi møtte Kamelen på rømmen fra politiet

Peter Estdahl – Taking Up Too Much Space

Peter Estdahl har lurt rundt i Oslos undergrunn i flere år, men har ikke latt høre fra seg på et par år nå – visstnok på grunn av uoverensstemmelser med plateselskapet han var signet på før. Nå er han tilbake og har skrotet den minimalistiske gitar-pop-stilen til fordel for et mer elektronisk og fyldig indie-aktig lydbilde. Det gjør seg det, altså.

Eirik Aas, Niilas – Min tid

Hester v75-gutten Eirik Aas har funnet sin nisje i norsk hiphop: å bare lage chille sanger. Det tror vi er veldig lurt.

MachoMayne – Skolegården

«Vi er de der guttene som tegner peniser på do». Rystende sosialrealisme fra den pubertale krigssonen.

Les også: Den 13 år gamle rapperen MachoMayne er et barn som vet at han er et barn

Death Grips – Hahaha

Death Grips klarer gang på gang å være uforutsigbare. De siste singlene til det kommende albumet tyder nesten på et fullstendig fravær av en låtbasert vinkling, som om de desperat prøver å flykte fra popkulturen de selv er et produkt av. «Hahaha» er rett og slett utrolig forvirrende. Det høres ut som en mashup av tre-fire forskjellige Death Grips-låter fra forskjellige lydkilder. Man aner ikke hvor man skal la oppmerksomheten hvile.

Snail Mail – Stick

Vi fikk dessverre ikke skrevet om «Prestine» uken singelen kom, men sånn i forbifarten må vi påpeke hvilket moderne mesterverk den er. Og det er «Stick» også. Crescendoen mot slutten er nok det mest følelsesladde som har skjedd denne uken.

John Coltrane – Untitled Original 11383

«Men han her er jo gammel? Så gammel at han er død, faktisk?» Slapp av! Denne kule, tidligere uhørte låta fra verdens største saksofonist har nylig blitt oppdaget, og er en del av et album fra 1963 man trodde hadde blitt ødelagt på 70-tallet. Jonny på sopransax, McCoy Tyner på piano, Jimmy Garrison på bass og Elvin Jones på trommer. Gjengen vi kjenner fra blant annet A Love Supreme, altså. Resten av albumet slippes om ikke så alt for lenge.