Høydepunkt fra norske Peterson-kommentarfelt

Hva kjennetegner oss nordmenn? At alle mener noe om Jordan Peterson. HELE tiden. Vi har lett frem de aller beste meningene.

b
a

I 2018 føles det nesten like unødvendig å forklare hvem Peterson er som å presisere at Twitter er en «mikrobloggtjeneste». Det har tross alt blitt skrevet veldig mye om ham det siste året.

Veldig mye.

Og snart kommer han til Norge.

Men det er ikke bare-bare å mene noe om den kanadiske psykologen.

Symptomatisk for debatten er stadige avsporinger, meta-debatter og ordkløyveri. Et typisk eksempel er da Tarjei Ellingsen Røsvoll i et innlegg i Klassekampen forsøksvis catchy beskrev professoren som «(…) en psykolog som etter lang og tålmodig youtube-posting omsider slo igjennom ved å misforstå et lovforslag.». Noen dager senere sto et svar på trykk som hevdet at Peterson slettes ikke hadde misforstått noe lovforslag, og at Røssvoll dessuten hadde knyttet ham til feil intellektuell strømning. 

Woops!

Men det kan skje den beste, for det er ikke bare-bare å mene noe om Peterson. Man skal helst sette av et helt år med Youtube-titting før man kan uttale seg.

Mye tid!

Ikke alle har et år å avse til Petersonske nettstudier, uten at det ser ut til å stoppe noen som helst. Aktiviteten i norske Jordan Peterson-kommentarfelt er enorm.

Pervo!!!

Midt i alle anklagene om «misrepresentasjoner», vranglesninger og for få Youtube-timer kan det noen ganger være vanskelig å huske hva vi egentlig diskuterer – som selvsagt er muslimer.

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor er det så mange som knytter den Petersonske bevegelsen til den ekstreme høyresiden, mon tro?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis patriarkatet bygde samfunnet vårt så sjukt bra, hvordan kan samfunnet liksom være truet nå, da? :O

Marx tok feil, Darwin tok rett – fordi Darwin som var biolog og Marx som var samfunnsforsker og filosof jobbet med det samme. «AKKURAT» det samme … :P

Heil og sæl! :-)

Og vi som trodde det var LARS GULE som var vår tids Socrates :(

(Faksimile: Klassekampen)

Denne personen bør bli vår neste statsminister.

… og helseminister!

… og han står DEFINITIVT IKKE og sikter med en pistol mot hodet mitt akkurat nå.

Sosialrealisme anno 2018:

Hoooof!

Jepp, offentlig debatt er en utmattende øvelse. Men – når alt kommer til alt – er det kanskje en bra ting at folk har en mening om det meste, selv om man ikke har «peiling». For vi lever i et samfunn der de aller fleste synes det er naturlig å fremme akkurat SIN dårlige mening. Det er en god ting.

Kommenter flere Peterson-kommentarer i vårt kommentarfelt!