SPILLELISTE: Ukens beste musikk finner du HER

Skrap, Unge Beirut, Nicole Dollanganger og Steve Gunn er bare NOEN av artistene du finner i Best Akkurat Nå-spillelista.

b
a

Hver uke legger NATT&DAGs musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Skrap – Marianna

Skadedyr, Moskus, Broen, Snøskred, Your Headlights Are On… Den unge generasjonen hippe jazzere får simpelthen ikke nok av band der Anja Lauvdal og/eller Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck er involvert. Med et såpass gjenkjennelig sound de forkynner over et bredt spekter av tilgjengelighet og sjangre skal det ikke forundre om det er nettopp dette man ser tilbake på som lyden av 2010-tallet.

Unge Beirut – Cocaina

Synes du det er for mange skrekkhistorier om samfunnets mest uglesette gründere: drugdealere? Her har Unge Beirut laget en låt om en «trap queen som ikke tar shit fra noen, og bare vil selge coke og tjene pengerrrr», i følge 730. Historien er dessverre fiktiv. Men låta er kul åkkesom!

EMIR – Mer av deg

Singlene lyver ikke, det er lite feil med debutalbumet til EMIR.

 

Nicole Dollanganger – Beautiful & Bad

Tre år etter det nydelige Natural Born Losers er goterprinsessen endelig tilbake med nytt album. Og den låta her… Herregud. En faktisk koherent blanding av seig trap rap og Evanescence?? Mektig.