Folkekjær biseksuell gås hedret med sekkepipe-begravelse

Ntåå! :’))

b
a

Joda, kanskje sier det noe om vår tid at vi må til dyreriket for å finne historier som gir oss tilbake troen på at det finnes noe godt her i verden. Men sånn blir det når vi mennesker er opptatt med svik, utroskap, bombing av Jemen, abortmotstand og tax free-debatt.

Vi tar det vi får.

Men, (Haddaway – What is Love-stemme): What is love? 

Det er mer enn forelskelse i alle fall (Kilde: Gaute Ormåsen, 2006). En som ville vært enig i det er den avdøde, biseksuelle og blinde gåsen Thomas, som gikk bort tidligere i år, hele 40 år gammel (!).

Thomas var lenge helt uinteressert i kvinnelige gjess, og foretrakk heller å være sammen med den svarte svanen Henry.  De levde lykkelig sammen i 24 år – helt til Henry ble sammen med den yngre svanen Henrietta.

Trekantdramet var et faktum.

Men som det heter: Den som gir seg er en dritt.

Gåsen Thomas ga ikke opp verken Henry eller kjærligheten. I stedet tok på seg en kombinert onkel/tredje-hjul-på-vogna-rolle og hjalp svaneparet å oppdra 68 (!) unger før Henry døde i 2009 og Henrietta stakk av.

Alene og forlatt etter Henrys død fikk Thomas til slutt også sine egne barn sammen med kvinnelige gjess. Thomas hadde da levd som homofil i 31 år.  Og ja, den oppmerksomme leser vil kanskje notere seg at dette er et eksempel på svart svane-teori, også kalt Cygne noir (svart svane på fransk,red. anm.), som innebærer å motbevise noe som har blitt ansett som en sannhet.

LES OGSÅ: T-banelinjene vi trenger i Oslo

 

Men er det korrekt å kalle Thomas skeiv fordi han var sammen med Henry? For Henry var riktignok av samme kjønn, men han var også, og kanskje enda viktigere: En annen dyreart (!).

Kanskje det ikke er så viktig hva man kaller ting? Kanskje det er nok å kalle det kjærlighet?

Kanskje det er nettopp slik kategorisering – som mennesker ved å bruke Språk hele tiden gjør, bevisst eller ubevisst – som står i veien for den frie kjærligheten? Er språket et fengsel og kjærligheten uoppnåelig?

Kanskje hadde vi alle hatt det bedre om vi var gjess?

Uansett hva man kaller ting forsvinner det til slutt. Både kjærligheten og Thomas selv, som gikk bort tidligere i år. Før det rakk han å bli blind og oppdra enda flere svaner på Wellington Bird Rehabilitation Trust. Men selv om døden er uungåelig er ikke livet forgjeves. Thomas betydde mye for mange, både med og uten vinger. Så som seg hør og bør ble han hedret med sekkepipe-begravelse.

Hvil i fred, Thomas.

Se video fra den rørende begravelsen under :’)

 

Hvis du ikke får nok, her er en video om Thomas med dubstep-soundtrack:

LES OGSÅ: En av disse er Årets Osloborger!