SPILLELISTE: Den beste nye musikken

Gooood helg! Vi har oppdatert Best Akkurat Nå-spillelista vår med blant annet Hajk, Listen to Girl, Mia Berg, Z Money, Marie Davidson, Jon Hopkins og Meek Mill.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Belizio, Lille Glenn – Greier Meg Greit

At gutta fra P3-dokumentaren Barnevernsbanden driver med rap er ikke overraskende. At de, som en gang ble kalt «Norges verste barneranere», driver med gangster-rap er enda mindre overraskende. Men at det er såpass bra? At det har en udiskutabel hypnotisk tiltrekningskraft – kanskje på grunn av strykerne, som spilles baklengs, eller på grunn av det fascinerende motsetningsforholdet mellom de harde tekstene og den koselige sørlandsdialekten? Vi skal være såpass ærlige å si at det hadde vi ikke forventet. Joda, de har holdt på i mange år allerede borte på Soundcloud, men «Greier Meg Greit» er Belizio og Lille Glenns første på Spotify – og forhåpentligvis ikke deres siste.

Les også: Folkekjær biseksuell gås hedret med sekkepipe-begravelse

Meek Mill – Oodles O’ Noodles Babies

På «Oodles O’ Noodles Babies» – som referer til hurtignudler som var populære på 80-tallet – rapper Meek Mill på Meek Mill-aktig manér (dvs. som en TV-reporter som dekker en nyttårsstorm) over en mid 2000’s aktig soul-samplende beat, et sted i grenselandet mellom gammel Kanye West, Dipset og Maybach Music Group anno 2012. Digg! Bare å glede seg til albumet, Championships, som kommer neste fredag.

Listen to Girl – Tired Eyes a Moon

Listen to Girl er en folkrock-duo bestående av Christian Winther and Ina Sagstuen, som du kaaanskje kjenner fra artister som Monkey Plot og Fay Wildhagen? Eller fra deres debutalbum fra 2016! Med den nye singelen er de på stødig vei vekk fra det primitive lo-fi-soundet, og gir de gode vokalharmoniene presentasjonen de fortjener. Perfekt for deg som liker slidegitar. Hvorfor? Fordi det er en slidegitar-solo i den, din cowboy.

Les også: Nova Amor har høstens beste rap- og R&B-låter

Mia Berg – Hurry

«Help create Popular Songs for this artist» står det på Spotify-siden til Mia Berg. Vi har imidlertid troen på at hun kommer til å klare det HELT selv … ;-) Mia Berg har spilt konserter i litt over et år, og kommer her med debutsingelen. Den tar seg goood tid, før den bryter ut i et svært og fint klimaks. Perfekt for deg som skal forberede deg til et sjenerende følelsesutbrudd på nach etterpå!

Z Money, Ohgeesy – Givenchy (Remix)

En morgen ble en drugdealer fra Chicago oppringt av idolet sitt, Gucci Mane, som spurte om de ville jobbe sammen. Den fyren var Z Money. Resten er historie etc. Nylig var rapperen med den smått forsiktige stemmen, merkelige flowen og den brokete fortiden gjest på No Jumper-podcasten, der han fikk sitte i én time og skryte uimotsagt over hvor mye penger han hadde før han begynte å rappe (visstnok én million dollar). Kjedelig journalistikk! Denne låten er imidlertid IKKE kjedelig, for det skal jo godt gjøres når man har gjestevers fra LA-gruppen Shoreline Mafias beste rapper, Ohgeesy.