SPILLELISTE: Best Akkurat … NÅ!

Ikke til forkleinelse for gammel og dårlig musikk, men JNS, Larsiveli, Selina Sei, Kamelen, Izabell, Tobi Duchampe +++ har laget ny og bra musikk.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

 

Tobi Duchampe – Hello World

FOR en låt! Dette er musikk som omslutter lytteren. Ikke på den trygge dyne-måten, men på den frigjørende måten akkurat passe temperert vann omslutter kroppen når man tar seg et bad, for dette er musikk man kan svømme i. På «Hello World» sier Tobi Duchampe  «hei!» til verden og verden BØR svare, hvis ikke … hvis ikke så … kanskje han slutter å lage veldig bra indie-rock-pop med ambient-vibber, jazz-saxofon og kunstutstilling-aktig spoken word-outro. Vil du det kanskje?

Tenkte oss det.

XL1 – EnEnFire

612-copy cats? 612-lillebrødre? Moncler-musikk? Chill østlands-rap? Alle delene?

LES OGSÅ: Baosj, benzo og badesaker: Ting har skjedd raskt for rapperne i 612

Sola – Save Yourself

Vi må snakke om Sola. Hvorfor? Fordi den britisk-nigerianske sangeren med den dype stemmen lager neo-soul av ypperste klasse, så klart. Hva ellers? Jo, håret hennes på coveret til den nyeste singelen hennes er  ♥‿♥

Kamelen – Digg Men Ekkel

Skitten pulerap av den ekle gamle skolen. Digg men ekkelt! Men det er én ting som skurrer. Kamelen rapper:

«Hon e ekkel – men sexy
eg kom inni hon som en taxi
stakk ut like fort som brexit»

Kamelen. Det er 876 dager siden britene stemte for å forlate EU, og 134 dager til de etter planen skal forlate unionen. Som de fleste har fått med seg går prosessen mildt sagt ikke som smurt. Senest torsdag gikk brexit-ministeren av fordi han ikke kunne akseptere forslaget til avtale. Stadig flere tar til orde for ny folkeavstemning. En ting er sikkert: siste ord er ikke sagt i debatten om Storbritannias tilknytning til EU. Så hvis du stakk ut like fort som brexit så … stakk du egentlig veldig sakte og usikkert ut.

LES OGSÅ: En kamel på rømmen i Bergen

Sei Selina – Young Samurai

Sei Selina, sist sett naken på NATT&DAGS august-cover, er ute med låt innen sjangeren Fin Pop.

WizKid, Slimcase – Gucci Snake

Den nigerianske afropop-legenden WizKid slipper snart prosjektet Made in Lagos EP. I mellomtiden får vi kose oss med de smulene vi får. På «Gucci Snake» har han fått med seg Slimcase, som er mest kjent for å ha popularisert den virale «Shaku Shaku»-dansen. Rist løs!

JNS, Larsiveli – Relevant 

JNS forklarer endelig hvordan man skal uttale navnet hans («Jones, ikke Jens»). Den er grei!

LES OGSÅ: Vår tids mest unike enmannsband har endelig sluppet album