Spilleliste: Denne Musikken Her Er Best Akkurat NÅ

Hôy la, Ros, Larsiveli og WEDNESDAY CAMPANELLA er noen av de beste artistene denne uka.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Hôy la – Purple

Basstunge Hôy la slipper singel nummer fire! Tusen takk. En mystisk og ubestridelig KUL vokal boltrer seg over en Massive Attack-liknende beat (feat. den hule skarptromma fra Metallicas St. Anger!), og får oss til å lure på hvordan en James Bond-låt fra Sonic Youth hadde blitt.

Larsiveli – Mamma Mia

«Gutta mine hustler hardt om da’n
Sorry, mane, jeg mener natt og dag
Jeg har gått opp minst ti leveler
siden sist du leste om meg i NATT&DAG»

Godt å høre!

LES OGSÅ: Larsiveli og Kong Makko Makeba: – På en side går det jævla bra, på en annen side så er ting vanskelig

Ros – Say Yeah

Én ting er de gode på i Sverige: de lager solid musikk i pop/urban-sjiktet. Blant de mest interessante artistene er Ros, som her på bjerget våres kanskje er mest kjent for for sine samarbeid med Palme (tidligere Makko Makeba), som blant annet resulterte i en av 2017s fineste låter, «Shopping W Riri». På «Say Yeah» gir hun oss deilig autotuneri over et sample fra Alice DJs trance-klassiker «Better off alone». Hvis man ønsker seg så altfor mye mer enn det har man ikke bare dårlig musikksmak, man er urimelig.

Øyonn Groven Myhren/Bugge Wesseltoft – Kvedarjenta

Nå som Oslo World er over og alle artistene har tatt med seg Roaland D-50-synthene sine hjem til sine eksotiske hjemland er det kanskje lov å snakke om elefanten i rommet: eeeer det ikke litt for mye new age-aktig «folkemusikk» der gimmick-gropa er så dyp at man knapt kan høre folkesjela?? Jo. Derfor er det godt når det kommer noe som føles real. Øyonn Groven Myhren, en av våre mest fremragende folkemusikere, går her sammen med Bugge Wesseltoft og spiller kvader med en moderne vri, som fortsatt høres tidløst ut.

LES OGSÅ: Unge Ferrari er trist – igjen