Volapüks JubileumsfestivalXX ( 20 års jubileu )

b
a

 Volapük JubileumsfestivalXX

Tor. 23, fre. 24.,lør. 25 og søn 26.9

Litteratur, musikk, performance & foto  Volapüks “organiske” kulturkonsept stilles ut i septemberdagene på Frogner i Oslo i all sin prakt. Dette er den største festivalen siden vi for snart et decennium siden vi måtte forlate Kruses gate 7&9. Vi har den glede og ære og presentere for dere hele Volapük konseptet og derigjennom mange sentrale navn fra Volapük historien helt frem til i dag.

ØYSTEIN WINGAARD WOLF BAND(vise/pop)/THURE ERIK LUND(litt)/VANITY VANISHED(rock)/ERLING KITTELSEN(litt)/ JOHNNY POE AND THE SALVATION CIRCUS(rock)/KRISTINE MARIE AASVANG(visepop/ SCREEMING END(rock)/ VARDE(world)/ERLEND WAGLE(vise)/TORGRIM EGGEN(litt)/Cuculcan(rock)/JON EIRIK LUNDBERG(visepop

Torsdag 23 kl 19.00 åpner vi dørene for en fire dager lang fantastisk kulturuke på Volapük. I anledning jubilet har vi utvidet festivalens lengde, vi har for liten tid til alle vi gjerne skulle ha hatt med på en slik feiring. Mange som ikke har fått plass denne gangen vil bli å finne på arrangementene fremover mot jul.

Torsdag kan man se opptredner av bl.a Håkan Sandell fra Skåne som er sin genrasjons ledende poet i Sverige, Celeste Ramos kommer fra USA og leser egne tekster. Poeten Elling Martin Lien har med seg pianisten Per Sigbjørn Kravik. =Oslos redaktør Anlov stiller med sitt prosjekt Deep Rest, Psykedelisk folk rock med Tusmørke. For fullt program for torsdag se http://www.volapuk.no/ og utførlige presentasjoner av alle som opptrer.

Fredag 24.9 fra kl 19.00, er det tid for presentasjon av en person som har bidratt på Volapük en årrekke#  Thure Erik Lunds skal på festivalen presentere sin nye bok  “ Straahlbox”. Lund har for lengst befestet sin posisjon som en av vår samtids mest løfterike og nyskapende forfattere. Gordon Walsley er en kjent New Orleans kulturpersonlighet. Og poet. Han besøker oss fra andre gang. Forfatteren Henning Næss er også en bidragsyter over lang tid til Volapük han skal lese nye dikt. Den store musikkformidleren Mads Oppegaard er tilbake på Volapükscenen etter lang tid. Haikudikt over industrielle organiske toner er noe av det  Freddy Lundgård + Cellarfloor byr på. Psykedelisk rock blir det med Screaming End og Pukkelrygg har laget musikalsk uttrykk til egen poesi. For fullt program for fredag se http://www.volapuk.no/ og utførlige presentasjoner av alle som opptrer.

Lørdag 25.9 fra kl 19.00 Peter Serck leser også fra en ny bok, romanen “ Natten “ forfatteren og musikeren Jon Erik Lundberg kommer opp fra København for å spile egen låter med sine fantastiske tekster og dikt som i sin diktsamling fra 2008 “Skybrudd i regnskapet”. Norges svar på Niel Young vil vi hevde, sammenligningen ligger i erkjennelsens kraft og levd liv og en tørst for nytt liv som skaper stor kunst. Thor Edvard Mathisen leder bandet Culculcan. Mye av det samme gjelder for Kvartetten som spiller power køntri. Kveldens rock tas vare på to av Oslos mest interessante band# Johnny Poe & Salvation Circus som spiller sofiskikert rock med gode tekster. Vanity Vansished spiller en blanding av new wave , post rock til punk. Energisk rock! For fullt program for lørdag se http://www.volapuk.no/ og utførlige presentasjoner av alle som opptrer.

Søndag 26.9 fra kl 18.00 Har vi besøk av meget interessante forfattere som Erling Kittelsen som leser fra sin nye bok “ diktet løper som en by “. Han er en av Norges mest betydningsfulle forfatterstemmer med stor og variert produksjon bak seg og Kari Brænne leser fra sin nye roman  “ Under de dype skyggene av løvtunge trær “ som er hennes andre bok. Brænne er dessuten billedkuntner og mottok Ascheoughs debutantstipend for sin første bok i 2007. “ Av en annen vedren “ som hun leste opp fra på Volapük 23 september 2007. Peter Serck skal lese fra sin kommende roman “ Natten “ og fortelle om sitt skrivekurs her på Volapük som er Oslos eneste som går over et helt semester. Musikalsk har vi masse å by på denne siste festivaldagen også. Et av norges mest spennede band er “ Varde “ De er vanskelige å sette i bås men kommer inn under worldmusic, men de er så mye mer enn det. Her er alt fra lydskulpturer til fantastisk sangteknikker og perkusjon ut av en annen verden. Kristine Marie Aasvang (1987, Oslo) fremfører egenkomponerte låter,  synger og spiller gitar. Hun har en stemme som spenner seg  fra folketoner til jazz og soul inspirerte toner og framfører låtene med en sikker vokal som kan minne omen blanding av Ane Brun og Dolly Parton. Øystein Wingaard Wolf trio spiller opp med Øysteins fantastiske tekster og melodier. Han har utgitt et utall bøker og 3cder. Øystein joina oss i 1991 og har siden da vært sentral i mye av Volapüks prosjekter bl.a vært redaktør for våre to antologier på Aschehoug forlag som satte forlags verden på hodet da de kom i 1993 og 1996. Erlend Wagle er en visesanger med et eget sterkt personlig uttrykk som gir seg utslag i orginale låter.  For fullt program for søndag se http://www.volapuk.no/ og utførlige presentasjoner av alle som opptrer.

Festivalustillingen er den unge fotorgrafen i sin første separatutstilling Hanna Fauske som vi synes har et eget uttrykk i sterk utvikling.

Praktiske detaljer:Adr.: Lövenskioldsgate 10, ta trikk nr 12 til ElisenbergÅpningstider: Tor 19.00 – 23.00, fre 19.00 – 01.00, lør 19.00 – 01.00, søn 18.00 – 24.00Arrangementet begynner ca 30 – 45 min etter åpningFestivaltelefon: 47 09 66 09

Hjertelig velkommen til denne fantastiske feiringen med oss.

Skål!

Vennlig hilsen Hans Broch Nielsen, daglig leder

Artikkelbilde