Debututstilling og vernissage for Stephanie Skabo på Galleri A

b
a

Om Stephanie Skabo

Stephanie Skabo fokuserer mye på redsel, uro og angst, gjerne med kvinnen i sentrum. “Vi mennesker skal liksom være litt redde”- forteller hun. Forventninger, idealer, frykt, medieinntrykk. Disse elementene tolker hun gjennom vår ikoniske kultur: definisjonen av suksess, beviset for vår storhet, det vi strekker oss etter og det vi identifiserer oss med. For så å kommentere og stille spørsmål til disse sannheter. Med dette skaper hun en perfekt illustrasjon på vår selvmotsigende idealkultur

For å utrykke dette bruker hun ofte hverdagsobjekter i bildene sine, gjerne inspirert av nostalgiske 50/60- talls Amerika, og ofte i kombinasjon med tekstuell refleksjon. Typiske objekter er gamle biler, pin up modeller, rollercoastere, tegneseriefigurer, bygninger. Og gjerne som repetitive motiver. Med dette skaper hun et visuelt nostalgisk, men samtidig kontrastfullt uttrykk.

Stephanie Skabo ønsker nettopp å vise det komplekse gjennom det ordinære ved å utfordre, motsi og leke med den ikoniske kulturen evner hun å få oss til å stille spørsmål til våre idealer og klisjeer. Men Stephanie har valgt å ta observatørrollen, sannheten lar hun deg selv velge.

Materialene hun bruker er en blanding av foto, maling, og affiche- teknikk.

Se også www.stephanie.no

Om Galleri A
Vibes gt. 13 0356 Oslo Norway
tlf: 22 59 11 55 / 992 622 07 – post@galleri-a.no
Åpningstider: tirs-fre 12-18, lør 11-15, søn 12-15

Artikkelbilde