Ponyo på klippen ved havet

6 / 6 stars
b
a

En fisk som ligneren bitte liten baby legger seg på en glassmanet og soler seg like under havetsoverflate. Fantasien er skrudd på og heretter kan alt skje.

I en stor boble under vann står en trollmann. Hva gjør han? Jo, hanstyrer havets liv, må vite. Og kanskje enda mer? Vi får se. Men den lille guttenpå land, Sondre, er vel et vanlig menneske? Han har i alle fall en mor, og hunkjører bil på en måte som får begge brødrene Solberg til å sleve. En massivbølge med øyne følger etter henne på veien. Eller er det en fisk? Begge deler?”Den bølgen er jammen innpåsliten!”, sier mora.

Enstor sopp på havets bunn er et magisk hus der trollmannen prøver å få verden ibalanse. Fiskene følger spent med fra utsiden. Den lille fisken som ligner enbaby har kommet seg på land, og Sondre kaller den Ponyo. Ponyo spiser skinke sådet monner. Den vil ikke ha noe annet. Bare skinke.

 Jegbryter ut av universet et lite øyeblikk og ser på klokka. Håper det er lengeigjen. La det aldri ta slutt. Tilbake. Universet utvider seg. Nye veier dukkeropp, og dermed åpner det seg nye muligheter. Ponyo vil ikke være en fisk. Denkan tydeligvis forvandles, men det ser ut til å få katastrofale følger.Trollmannen fortviler og månen blir bare større og større. At disseabsurditetene henger sammen er i seg selv et under. “Se mamma! Ponyo er blitten liten jente!” Ahh, for en film!