The Cabin in the Woods

5 / 6 stars
b
a

Herlig suppe, der alle mareritt blir virkeliggjort.

Fem collegeungdommer på en øde hytte langt inne i skogen.Høres det kjent ut? En blond babe, hennes quarterback-kjæreste, lesehesten somjo egentlig også er en babe, bare ikke så blond, dophue-kompisen, som alltid ermed, og han “nye” på fotballaget. Dette er så klassisk horroroppsettsom det kan få blitt. Vi har sett det tusen ganger før, i alt fra Fredag 13. til Evil Dead og i alle filmer der ordet “Cabin” er med i tittelen.Her er vi på kjent grund tenker vi … Feil! Ingenting er som du først tror idenne historien.

The Cabin in the Woodser skrevet av kompisene Joss Whedon (Buffy,Firefly, Serenity) og Drew Goddard som har skrevet for tv-seriene til Whedonsamt en rekke episoder av Lost og Cloverfield. Goddard har også regi på The Cabin in the Woods så vi har å gjøremed bransjens kanskje mest nerdete gjeng å gjøre. Når vi er i Lost-land vil vi ane at noe uforklarligskal skje, og fans av Whedons og J JAbrams verdener blir ikke skuffet. De som forventer seg en fokusertklaustrofobisk historie om farene ved isolasjon i skogen og en modenpsykologisk skummel film, vil neppe få det de forventer.

The Cabin … erikke skummel. Den er derimot en tidvis hylende morsom, beksvart og nihilistiskkomedie# blodig og overraskende. Tenk TheCube blandet med Resident Evil, Truman Show, The Ring og alle filmer med hytter i skogen. Ta med humor ala The Office og Tucker and Dale Vs Evil så har du resultatet.

Jeg bryr meg ikke noe særlig om karakterene som fårgjennomgå i filmen, men det tror jeg faktisk det ikke er meningen at jeg skalgjøre heller. Se filmen og du vil forstå hva jeg mener. Filmen er ikke noemesterverk, og plottet faller litt mot slutten, men da har vi vært med på såmye gøy at det er tilgivelig.Skuespillet som ungdommene i hytta leverer er ganske slapt, men se oppfor karakterene Sitterson (Richard Jenkins) og Hadley (Bradley Whitford), de erfilmens virkelige stjerner.

Jan Wilhelm Andersen

Premiere 11. mai