Anmeldelse av Hello Saferide: More Modern Short Stories from Hello Saferide

4 / 6 stars
b
a

I min hjerne har det alltid gått en linje mellom artistene St. Thomas, Marit Bergman og nå sist Hello Saferide. En linje som strekker seg lengre enn det at de alle har en tendens til å namedroppe andre artister og låter i sine tekster. De har alle befunnet seg i skjæringspunktet mellom indie og mainstreampop. Mellom det smale, skeive uttrykket og de nynnbare fengende melodiene. Jeg rakk ikke mer enn blott å presentere St. Thomas for Marit Bergmans musikk og få hans samtykke i kvalitetene der.

Nå virker svenskene klare for å omfavne Annika Norlin og hennes musikk helhjertet. Sideprosjektet Säkkert! der hun sang på svensk har fungert som noe av en døråpner for hennes korte, små lune historier. Nå har powerpop’en hennes fått vinger og stadionkarakter og en gang for alle forlatt twee pop-tendensene som var der i starten. De akustiske gitarene er byttet mot elektrisk kraft og tyngde. Indie mot alternativ country. Trallingen med vemod. Allsangkarakteren er der imidlertid fortsatt. En anelse country er rørt med i gryta der ellers alt fra Jonathan Richman, Jenny Lewis, Kirsty MacColl til Carole King kan ses som ledestjerner.

Popsicles underkjente låtmaker Andreas Mattson har fått være produsent og har sikkert også hatt sitt å si for at denne skiva er såpass bra som den er blitt.

Norlin vinner oss over med sine sjarmerende enkle melodier, artige sammenstillinger og smarte tekstlinjer.
People are like songs, it`s true. Some seem dull at first, but then they grow on you. Me, I`m like “Can`t get you out of My head”. Annoying at times, but I make you want to dance. But you are the only one I`ve met who`s “God only knows”. I liked you the first time I met you, and it grows, and grows, and grows” åpner Norrlands sangstjerne. 

Du kan starte med å høre resten av dette åpningskuttet ”I wonder who is like this one”. Liker du ikke denne trenger du ikke utforske mer. Faller den i smak er det bare å gå til innkjøp. Da har du fått en ny musikalsk venn.

Tekstene lodder dypere enn tidligere. Underfundige, hjerteskjærende eller morsomme små anekdoter fra svensk hverdagsliv. Søte og såpass smittende at man setter plata på én gang til når den har gått første runden.