«Jeg håper hun gir deg en sykdom»

Klinedans-vennlig album for skillsmisser.

4 / 6 stars
b
a

De er begge sertifiserte veteraner innenfor kjærlighetstung R&B med easy listening-faktor, men når Toni Braxton og Kenneth «Babyface» Edmond nå «vender tilbake» til rampelyset med sitt samarbeidsalbum Love, Marriage & Divorce er det denne gangen (som tittelen tilsier) også med et sterkt fokus på kjærlighetens bakside.

Med hver sin skillsmisse på samvittigheten har nemlig Braxton (46) og Edmond (54) utvilsomt vært gjennom sin andel av både hjerte og smerte opp igjennom årene, noe som legger lista for et relativt annerledes albumkonsept.

Førstesingelen «Hurt You» var en svært lovende smakebit fra albumet på tampen av 2013 , 21 år etter deres forrige samarbeid «Give U My Heart» fra det klassiske soundtracket til filmen Boomerang. En pulserende godsak med godt voksen R&B, godt hjulpet av et perfekt samspill mellom Braxtons evigsexy altstemme og Babyface sin legendariske pusekatt-tenor. Som med de fleste R&B-skiver skal det derimot mye til for at singelvalgene toppes av resten av skivematerialet, og etter noen gjennomlyttinger er det nok trygt å påstå at «Hurt You» ikke uventet er det definitive høydepunktet på Love, Marriage & Divorce.

Men for all del, her er det likevel mye å kose seg med for de av oss som liker silkemyk, ekskjæreste-mimrende R&B, noe dette albumet er smekkfullt av. Tilnærmingen til sine respektive gamle flammer er derimot interessant nok ganske annerledes for Braxton og Edmond – kanskje mye takket være avstanden til deres respektive skillsmisser. Sistnevnte har vært en singel mann siden 2005, mens «Unbreak My Heart»-stjernen ikke fullførte sitt samlivsbrudd på papiret før i fjor sommer. Dette ulike bitterhetsnivået er blant annet tydelig når man for eksempel hører på Babyface sin forsonlige «I Hope That You’re Ok» og Braxton-solospor som «I Rather Be Broke» og «I Wish», med sine mildt sagt småhissige undertoner.

«I wish she’d break your heart/Like you did to me/I hope you’re unhappy/And I hope, I hope,/I hope she gives you a disease/So that you will see/But not enough to make you die.»

(På vegne av alle menn med sårede hjerter på samvittigheten, setter undertegnede likevel stor pris på den siste setningen…)

Jeg håper for all del ikke at Love, Marriage & Divorce er et typisk soundtrack for 40-50-årene, men rent musikalsk er dette i alle fall et knippe med det klinedans-perfekte soundet både Babyface og Toni Braxton har levert i over 20 år – denne gangen altså med en litt mer realistisk syn på kjærleikens stadige utfordringer.

Tittel: Love, Marriage & Divorce

  • Artist: Toni Braxton & Babyface
  • Utgiver: Motown/Universal Music