What a rudebwoay

4 / 6 stars
b
a

Trivelig terror fra tidligere geriljamedlem

Det er ikke mange månedene siden jeg omtalteSørsia Geriljas “Blør for sør” som en kultklassiker, i en ellers ganskebedriten anmeldelse. I denne omgang har Geriljamedlemmet og produsenten bak densju år gamle trønder-gangsterraphiten lagt micen på hylla og stått bak spakenepå samleskiva “Beats by Rudebwoay – Volum 1”.

Og det er jammen ikke så dumt gjort. Dentrønderske ginger-geriljaen fortalte til Kingsize for ikke lenge siden at hanville gi de unge lovende muligheten på denne tapen. Dette har han gjort. Gjesteneer blant andre: Bad Spit, Torstein Hyl, Tor Even Terror (Vågsbygd Handy),Hajoken, Palabras og Kjartan Gaulfossen (Conurbia). Blant de mange lovendeNorske kara har Oslos adoptiv-amerikaner, Zeps, også fått seg en plass.

På ti spor lar han tjueto kjente og litt mindrekjente slippe til på sine boom bap-aktige beats, som forøvrig har en sværtbehagelig sound. Behagelig betyr ofte anonymt og kjedelig, men denne gangentrenger ikke dette å være tilfellet. Ingen ting er bedre enn en rapskive derrapperens vokal klarer å sparke liv i beats du kanskje ikke hadde lagt merketil om du bare hadde hørt instrumentalen. Rudebwoay med sine gjestespyttereklarer til tider å finne denne magiske formelen, og det er flere fine spor her.

For eksempel på låta “Kanskje”, med Ganhdji ogBad-Spit, bevises min påstand. En noe kjedelig beat, men den er somskreddersydd for de to rappernes levering. Jeg får faktisk medfølelse og trorpå deres noe paranoide fortelling om den forferdelige hverdagen vi er fanget i.Hajoken og Tore Even Terrors “Åndsvake åndsverk”, er enda en god match. Enfunky liten sak med to hysteriske karer som har lagt fra seg fornuft ogpolitisk pisspreik før de gikk inn i boothen. I Tor Even Terrors åpningslinjeforteller han at han er oldschool, han har minne som en harddisk. Jeg er ikkeså oldschool av meg, men den tidlig 2000-talls sounden på Beats by Rudebwoay –Volum 1 får meg til å vurdere om jeg skal fiske frem eskene mine under senga,der cd-er med URO, Latin Kings og Pen Jakke (For å nevne noen) ligger og støverned.

Selv om rappernes levering er noe ujevn, synsjeg Rudebwoay har klart å sette sammen en skive med det han ønsket, ut ifra hvahan uttaler til Kingsize. Han har gjort akkurat hva han selv ville gjøre, oghan har tenkt veldig lite kommersielt. Han sier han ikke er etbackpacker-tryne, men denne tapen er ganske backpackete. Hiphoppere som vilskyte seg selv i trynet når de hører/ser Kanye West, kommer til å like denneskiva, mens jeg tipper storparten av de som var i Telenor Arena for å se Watchthe Throne ikke kommer til å gi teipen mange avspillinger.

Ifølge den visuelle sladrekjerringa Facebook,ryktes det at Rudebwoay har et kontraktstilbud fra selveste statene på pultensin, i skrivende stund. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gjerne hørertrønderens beats med noen amerikanske karer på vokalen. Det kan jo bli riktigså koselig.

Høydepunkter: Zeps & Dekstra Large –Won’t stop, Kjartan Gaulfossen – Sju Blåna, Gandhji & Bad-Spit – Kanskje,Hajoken & Tor Even Terror – Åndsvake Åndsverk